Pohjoisen kirjastot

Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin kirjastot muodostavat yhteisen Pohjoisen kirjastot -verkoston. Puoli Suomea kattavalla alueella on yhteensä 59 kuntaa.

Pohjoisen kirjastojen esihenkilöverkosto

Esihenkilöverkosto pitää yhteyttä läpi vuoden sähköpostin ja Teamsin välityksellä Ake Oulun ylläpitämällä suljetulla Esihenkilöt-kanavalla. Lisäksi alueellinen kehittämistehtävä tarjoaa tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan etäkoulutuksia.

Ake Oulu järjestää Lapin Aken kanssa yhteistyössä vuosittain Pohjoisen kirjastojen esihenkilöpäivät vaihtuvassa kohteessa. Myös Pohjois-Suomen ja Lapin Aluehallintovirastot ovat mukana päivien järjestämisessä. Esihenkilöpäivät mahdollistavat verkoston kokoontumisen ja tarjoavat ajankohtaisen tiedon lisäksi mahdollisuuden verkostoitua ja saada vertaistukea kollegoilta.

Ensimmäiset esihenkilöpäivät järjestettiin webinaarimuodossa syksyllä 2021. Vuonna 2022 esihenkilöverkosto kokoontui ensimmäisille lähipäiville Kuusamoon ja 2023 Luostolle. Esihenkilöpäivät järjestetään 4.-5.9.2024 Kalajoella. Ilmoittautuminen on päättynyt.

Pohjoisen eKirjasto

Piirretty hirvi mainostaa Pohjoista eKirjastoa.

Pohjoisen eKirjasto on Lapin, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun kuntien yhteinen eKirjasto. Kokonaisuus kattaa kaikille alueen asiakkaille e-kirjat, e-äänikirjat, e-lehdet sekä musiikin-, soitonopas- sekä elokuvapalveluita.

Pohjoisen eKirjaston sisältöihin ja käyttöön voit tutustua tarkemmin oman kirjastosi tai kimppasi Finnan e-kirjasto -sivulta.

Sinivalkoinen karttakuva Suomesta, jossa Kainuu, Pohjois-Pohjanmaa ja Lappi on rajattu yhdeksi alueeksi.

Alkuperäinen kuva: Maanmittauslaitos.

Bussit aaltojen harjalla.
Hienosti rakennettu ohjelma, sopivasti oli myös aikaa siirtymiin ja vapaaseen keskusteluun. Hyvä järjestäjäporukka, joka piti aikataulusta hyvin kiinni. Kiitos!
Palaute Esihenkilöpäiviltä Kuusamosta 2022