Mistä mitäkin löytyy?

Ake Oulu Teams

Ake alueen kirjastojen käyttämiä opetusmateriaaleja löytyy Ake Oulu Teamsin LaNu ja Kouluyhteistyö kanavan tiedostoista.

Eväitä opiskeluun – tiedonhankinnan opas

Eväitä opiskeluun – verkkomateriaali on itseopiskelumateriaalikokonaisuus yläkoulun ja toisen asteen opiskelijoille. Tietoa tiedonhausta, lähdekritiikistä, disinformaatiosta, verkkotiedonhausta, käänteisestä kuvahausta, tekijänoikeuksista, lähdeluettelosta jne. Sivustoa voi suoraan hyödyntää kirjaston ryhmäkäynneillä. Sivustolta löytyy myös valmiit oppimiskokonaisuudet yläkouluun ja 2.asteelle. Yläkoulun Valopäät verkossa -oppimiskokonaisuus löytyy myös Qridi-oppimisympäristöstä.

Kirjastoreitti-sivusto

Kirjastoreitti-sivusto on suunnattu opettajille ja se esittelee Oulun Kirjastoreitin sisällöt sekä Oulun kaupungin kirjallisuusdiplomin materiaalit. Kirjastoreitti-sivuilta löytyy sellainen materiaali, jota myös koulut voivat hyödyntää. Kirjastoreitti-sivua voi käyttää missä tahansa Suomessa, vaikka sen sisältö onkin kuratoitu Oulun paikallisen opetussuunnitelman näkökulmasta. Alakoulun oppimiskokonaisuudet löytyvät sivuston Tiedonhankinnan taidot -osiosta

Kirjastot.fi

Makupalat
Pelikasvatus
Tapahtuma- ja ideapankki
Tiedonhaun välineet

Finna-luokkahuone

Finna luokkahuone – opettajille koostettu materiaalikokonaisuus, joka sisältää valmiita aineistopaketteja ja tehtäväideoita. Myös tiedonhakuun liittyviä tehtäviä. Materiaalit löytyvät Finna-hakupalvelusta.