Mistä mitäkin löytyy?

Kirjastossa Tavataan -sivusto

Kirjastojen ryhmäkäynneille tarkoitetut opetusmateriaalit löytyvät Kirjastossa Tavataan -sivuston kouluyhteistyö-sivuilta. Löydät täältä pp-esityksiä eri luokka-asteille, erityisryhmille ja opettajien tiedonhallinnan koulutuksiin. Materiaaleja voi muokata oman kirjaston tarpeisiin.

Mediakasvatus-sivulla on kuratoituna muutamia eri toimijoiden verkkosisältöjä. Tuntisuunnitelmista löydät valmiita ideoita ryhmäkäynneille. Ohjeita opetuksiin ja vinkkauksiin -sivulta löydät vinkkejä siitä, miten voit hyödyntää Tiedonhakijan reitti -prezi materiaalia tiedonhaun opetuksissa. Sivulta löytyy myös Vinkkarin muistilista sekä verkkokirjaston sisällöt opetuksissa.  

Eväitä opiskeluun – tiedonhankinnan opas

Eväitä opiskeluun – verkkomateriaali on itseopiskelumateriaalikokonaisuus yläkoulun ja toisen asteen opiskelijoille. Tietoa tiedonhausta, lähdekritiikistä, disinformaatiosta, verkkotiedonhausta, käänteisestä kuvahausta, tekijänoikeuksista, lähdeluettelosta jne. Sivustoa voi suoraan hyödyntää kirjaston ryhmäkäynneillä.

Kirjastoreitti-sivusto

Kirjastoreitti-sivusto on suunnattu opettajille ja se esittelee Oulun Kirjastoreitin sisällöt sekä Oulun kaupungin kirjallisuusdiplomin materiaalit. Kirjastoreitti-sivuilta löytyy sellainen materiaali, jota myös koulut voivat hyödyntää. Kirjastoreitti-sivua voi käyttää missä tahansa Suomessa, vaikka sen sisältö onkin kuratoitu Oulun paikallisen opetussuunnitelman näkökulmasta. Sivuston tiedonhankinnan ja mediakasvatuksen sivujen avulla voi opettaa suoraan ryhmäkäynneillä.

Kirjastot.fi

Makupalat
Pelikasvatus
Tapahtuma- ja ideapankki
Tiedonhaun välineet

Finna-luokkahuone

Finna luokkahuone – opettajille koostettu materiaalikokonaisuus, joka sisältää valmiita aineistopaketteja ja tehtäväideoita. Myös tiedonhakuun liittyviä tehtäviä. Materiaalit löytyvät Finna-hakupalvelusta.

Kirjavinkkejä verkossa

Lukemo
Kirjasampo
Sivupiiri
Kirjasaaren kirjalistat
Kirjastosatoa top-vinkit