Yhteistyö kasvatuksen ja opetuksen kanssa

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kirjastot tekevät yhteistyötä varhaiskasvatuksen ja eri oppilaitosten kanssa omissa kunnissaan. Yhteistyön tavoitteena on lasten ja nuorten lukemaan innostaminen sekä monilukutaidon ja tiedonhankinnan taitojen kehittäminen.

Yhteinen esitteemme

Kirjastot tarjoavat kasvatuksen ja opetuksen käyttöön myös yhteisiä materiaaleja verkossa. Tutustu esitteeseemme ja lue lisää yhteistyöstä.

 

alueemme KIRJASTOJEN KOULUYHTEISTYÖN MALLEJA

Haapajärvi, kirjaston koululaisyhteistyö
Ii, Kirjastopolku
Kajaani, Kirjastopolku
Kalajoki, koulujen ja kirjaston yhteistyö
Kempele, kirjaston kouluyhteistyö
Muhos, kirjaston ja koulun yhteistyö
Oulainen, kirjaston ja koulun yhteistyösuunnitelma
Oulu, Kirjastoreitti
Raahe, kasvatus, opetus ja kirjasto
Tyrnävä, lasten ja nuorten kirjastopolku
Ylivieska, kirjaston ja koulun yhteistyön tavoitteet

VALTAKUNNALLISET SOPIMUSMALLIT

Valtakunnalliset mallit kuntien kouluyhteistyön sopimuksiksi löytyvät Kirjastot.fi -sivustolta Seinäjoen Erten sivuilta.

Kirjastojen TET-opas

Kirjastojen TET-opas on tehty helpottamaan TET-jaksojen toteutusta yleisissä kirjastoissa. Kaikissa yksiköissä ei välttämättä ole resursseja panostaa suunnitteluun, työtehtäviin ja ohjaamiseen, joten TET-nuoria ei ehkä oteta lainkaan vastaan. Oppaalla halutaan kannustaa ottamaan nuoria tutustumaan kirjastojen tärkeään työhön.

Opasta on ollut tekemässä kirjastoammattilaisia Uudenmaan alueen eri kirjastoista. Oppaasta löytyy tettiläisille sopivia tehtäväehdotuksia laidasta laitaan. 

Oppaan on toteuttanut AKE Porvoon koordinoima Lasten- ja nuorten kirjastotyötä Uudellamaalla-verkosto. Tutustu tarkemmin ja lataa opas itsellesi.

TET-opas löytyy verkosta myös ruotsinkielisenä.