Digivuoren valloittajat

Tervetuloa mukaan retkikuntaan!

Digivuoren valloittajat -kokonaisuudesta opit monenlaisia taitoja verkossa toimimisesta ja erilaisten verkkosisältöjen hyödyntämisestä. Digivuoren valloittajat koostuu kuudesta etapista, joissa käydään läpi verkon käytön perusasioita. Vuorella on myös vuohiopas, joka kertoo kuhunkin etappiin liittyvistä vaaratekijöistä.

Digivuoren valloittajat on interaktiivinen kuvasarja. Kuvissa on vilkkuvia etappeja, joita klikkaamalla pääset tutustumaan eri aiheisiin. Jos eksyt, pääset alkuun talo-kuvaa klikkaamalla. 

 Aloita painamalla vuohi-oppaan kohdalla olevaa ympyrää tai siirry saavutettavaan versioon, jos käytät ruudunlukuohjelmaa tai koet interaktiivisessa kuvassa etenemisen hankalaksi.

Jos olet käyttänyt verkkosisältöjä vain vähän, etene vuorella järjestyksessä alimmasta kokonaisuudesta huipulle. Voit myös edetä vuorella omaan tahtiisi, jos jokin asia on sinulle entuudestaan tuttu. 

Digivuoren valloittajat kokoaa monien tahojen tekemää työtä yhteen paikkaan hyödynnettäväksi digioppimisen ensiaskelissa. 

Etappeja on seitsemän kappaletta:

Etappi 1: Sähköposti ja nettihuijarit
Etappi 2: Tiedonhaku
Etappi 3: Sosiaalinen media
Etappi 4: Vahva tunnistautuminen
Etappi 5: Terveystieto verkossa
Etappi 6: Viihdettä vuorella
Huipun valloitus: Pohjoisen eKirjasto

Mikäli koet tarvetta laitteiden käytönopastukseen tai tarvitset akuuttia tukea, ota yhteyttä kirjaston digitalkkareihin. Laitteiden käyttötukea ja ohjattua oppimista on tarjolla myös kirjaston tai kansalaisopiston järjestämissä digiopastuksissa.