Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Lukemista ja inspiraatiota vaikuttamistyöhön: Tulevaisuus

24.4.@13:00 - 14:30

Kiva että on kirjastoja-vaikuttamisopas

Vieraana: Erityisasiantuntija Johanna Selkee, Kuntaliitto, Hyvinvointi ja sivistys -yksikkö, Hyvinvointipoliittinen tiimi.

Oppaassa käsiteltäviä teemoja: kirjastoalan tulevaisuus – millaisia muutoksia ennakoitavissa? Millainen on kirjaston hyvinvointirooli, ja millaisin keinoin se voidaan tehdä näkyvämmäksi? 
Tälle kerralle voit lukea oppaasta s. 73 – 89.

Lahden, Oulun ja Tampereen AKE-kirjastot järjestävät keväällä 2024 vaikuttamistyön tueksi kolme tapaamista, joissa tutustutaan Kivaa, että on kirjastoja! ‑oppaan teemoihin yhdessä. Jokaisessa tapaamisessa on mukana puhujavieras, ja pääset keskustelemaan teemoista. Oppaan tehtävät tukevat pohdintaa.

Tapaamiset on suunnattu kirjastojen johtajille ja viestintää tekeville kirjastoammattilaisille, jotka haluavat pohtia kirjastotyön vaikuttavuutta ja vaikuttavaa viestintää ja keskustella aiheesta muissa kirjastoissa työskentelevien kollegoiden kanssa. 

Tapaamiset toteutetaan Teams-etäyhteydellä. Voit osallistua oman aikataulusi mukaan niihin tapaamisiin, joihin pääset. Jokaiselle kerralle on merkitty, mihin oppaan osioon tapaaminen liittyy. Voit lukea ennakkoon ohjelmaan merkityt oppaan sivut. Mukaan voi tulla myös, vaikket olisi vielä ehtinyt tutustua oppaaseen, alustus ja yhteinen keskustelu avaavat uusia näkökulmia.  

Tampereen ja Oulun alueellista kehittämistehtävää hoitavat kirjastot julkaisivat tammikuussa 2023 oppaan ja korttipakan kirjastojen vaikuttamisesta. Julkaisu käsittelee vaikuttamistyötä kirjastoissa asiakastarinoiden, asiantuntijahaastattelujen ja esimerkkitapausten kautta. Opas keskittyy esimerkkitapauksissaan pienten kuntien kirjastoihin, mutta julkaisusta on apua kaiken kokoisissa kirjastoissa työskenteleville. Oppaasta on hyötyä kirjastojen johtamiseen, markkinointiin ja uusille ammattilaisille, ja sitä voi jakaa myös päättäjille esimerkkinä kirjastotyöstä.  

Opas on verkossa vapaasti saatavilla, joten sitä voi lukea itsenäisesti, omaan tahtiin, vaikkei osallistuisi yhteisiin tapaamisiin. 

Tiedot

Päivämäärä:
24.4.
Aika:
13:00 - 14:30
Tapahtuma tagia:
,

Järjestäjät

Ake Oulu
Ake Tampere ja Ake Lahti

Tapahtumapaikka

Etäyhteys