Liboppi

Liboppi-logo

Liboppi on kaikille kirjastolaisille tarkoitettu Moodle-oppimisalusta verkossa. Käyttäjäksi voi rekisteröityä kuka tahansa. Alusta rakentuu etusivusta sekä valtakunnallisista ja alueellisista koulutuskokonaisuuksista. Kurssit koostuvat tekstistä, kuvista, videoista ja erilaisista tehtävistä. Kurssit soveltuvat hyvin itsenäiseen opiskeluun.

Uusimmat Liboppi-kurssit

Seniorityö kirjastossa

Seniorityö kirjastossa Liboppi-kurssilla käydään läpi kirjaston seniorityön osa-alueita: ikääntyvien kohtaamista, seniorityön verkostoja, hankkeita ja kulttuuritarjontaa. Vinkkejä löytyy myös digiopastuksen aloittamiseen ja tapahtumien järjestämiseen. Lisäksi pohditaan, miten ja mistä tavoitetaan ikääntyviä asiakkaita ja mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Hei me vinkataan!

Hei me vinkataan! -kurssi Libopissa on suunnattu pääasiassa niille, joilla ei ole vielä juurikaan kokemusta vinkkauksesta sekä niille, jotka haluavat kerrata asioita pitkän tauon jälkeen. Mikään ei estä konkareitakaan tulemasta mukaan, sillä aina voi oppia jotain uutta! Kurssin sisältöä soveltamalla saa ideoita myös muuhun esiintymiseen ja muiden esitysten laatimiseen.

Girjájin – saamelaisen kulttuurin ja kirjallisuuden kurssi

Girjájin on suunnattu kirjastolaisille, jotka tarvitsevat saamelaistietoa työssään – eli ihan kaikille! Kurssi muodostuu videoluennoista sekä pohdinta- ja keskustelutehtävistä. Luennoitsijoina on saamentutkimuksen ja saamelaisen kirjallisuuden guruja. Kurssin suorittamiseen menee aikaa noin neljä tuntia.

  1. Mene osoitteeseen liboppi.fi.
  2. Paina kirjaudu.
  3. Jos sinulla ei ole tunnuksia liboppiin, paina ”Tee uusi tunnus tai palauta vanha”.
  4. Katso avautuvalta sivulta ohjeet tunnuksen luomiseen. Tarvitset tunnuksen luomiseen sähköpostiosoitteen.
  5. Ensimmäisellä kerralla kirjautuessasi avautuva esittely käy läpi Moodle-työpöydän keskeiset toiminnot.
  6. Pääset katsomaan koulutuksia valitsemalla yläpalkista Sivuston etusivu.
  7. Libopissa on sekä valtakunnallisia koulutuksia että alueellisia koulutuksia. Valitse Alueelliset kurssit -kohdasta Pohjois Pohjanmaa ja Kainuu
  8. Valitse haluamasi kurssi/koulutus painamalla ”Enter this course”. Osassa koulutuksissa vaaditaan kurssiavain.
  9. Aloita koulutus. Voit suorittaa koulutuksen useassa erässä, siten kuin sinulle sopii.