Kiertonäyttelyt

Kiertonäyttelyt ovat  4-5 rollupin näyttelyitä pohjoisen kirjailijoista ja heidän tuotannostaan. Ne on tarkoitettu pääasiassa Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun kirjastojen käyttöön, mutta niitä on mahdollista varata myös muualle Suomeen.

Näyttelyiden laina-aika kuljetuksineen on yksi kuukausi (näyttelyn pystytys, näyttelyaika, purku, pakkaus, kuljetus seuraavaan näyttelypaikkaan). Emme peri näyttelyistä maksua, mutta lainaaja huolehtii näyttelyn kuljetuskustannuksista.

Näyttelyvaraukset Oulun kaupunginkirjastoon Jaana Märsynaholle (etunimi.sukunimi@ouka.fi). Kerro sähköpostissa varaajan ja näyttelykirjaston yhteystiedot sekä toive näyttelykuukaudesta.

UNELMA JÄÄMERESTÄ - PETSAMO KARTOISSA -NÄYTTELY

8 roll up -telinettä
Vapaana kesäkuun 2019 alusta lähtien, varausohje yllä.

Rovaniemen kaupunginkirjaston Lappi-osaston tekemä ”Unelma Jäämerestä – Petsamo kartoissa” -kiertonäyttely. Näyttelystä on tehty myös laajempi verkkoversio, jossa karttoja voi tutkia tarkemmin.

Näyttely esittelee monipuolisen valikoiman Petsamon alueen kartoista ja kartoituksesta. Keskeisiä näkökulmia ovat rajat ja niiden muutokset, kartoitus, kulkuväylien historia ja kolttasaamelaiset alueen alkuperäisenä väestönä.

Erkki Liljan Rovaniemen kaupunginkirjaston Lappi-osastolle lahjoittama kartta-aineisto on näyttelyn keskeinen osio. Karttoja ja muuta aineistoa on myös lukuisilta Petsamo- ja kartta-asiantuntijoilta, Maanmittauslaitokselta, Kansallisarkistosta, Mobilialta, Oulun maakunta-arkistosta, Lapin maakuntamuseosta, Suomen Kuvalehdeltä, Suomen maantieteelliseltä yhdistykseltä sekä kirjoista ja lehdistä.

kuva: Heikki Sarviaho

JONI SKIFTESVIK 70 VUOTTA

Susikoira Roi - suomalainen sankarikoira

4 roll up -telinettä
Vapaana toukokuussa 2020, varausohje yllä.

Näyttely esittelee kuvin ja tekstein kirjailija Joni Skiftesvikin elämänvaiheita ja tuotantoa

5 roll up -telinettä
Vapaana heti, varausohje yllä.

Susikoira Roin 40-vuotisen sankariuran kunniaksi vuonna 2016 tehty näyttely.