Kääk! – Nuoria kirjastossa

Onko nuorten kohtaaminen haastavaa? Et ole yksin. Kääk! Nuoria kirjastossa –videosarja on suunnattu kaikille kirjastolaisille, erityisesti niille, joille nuorten kohtaaminen ei ole tuttua tai joita nuorten kohtaaminen kirjastossa jännittää. Koulutussarjan videot julkaistaan Oulun kaupunginkirjaston YouTube-kanavalla joka kuun 15. päivä elokuusta joulukuuhun. Videot on tehnyt Oulun Ake LaNu-työryhmä.

Joulukuun Kääk! Nuoria kirjastossa! -koulutusvideon esiintyjänä nähdään Anna Pöyhönen Espoon kaupunginkirjastosta. Kuulemme, miten nuoria saadaan houkuteltua kirjastoon ja miksi nuortenkirjastotyössä yhteistyö on erityisen tärkeää. Katso joulukuun video.

 

Marraskuun videossa kirjastonhoitaja Minttu Luomala Oulun kaupunginkirjastosta kertoo kokemuksiaan ja ideoitaan ryhmäkäyntien elävöittämisestä. Katso marraskuun video. Muista myös tuntisuunnitelma sekä sanataidetehtävä.

 

Lokakuun videossa runoilija Aura Nurmi kertoo nuorten osallistamisesta lavarunouden ja open mic -toiminnan keinoin. Katso lokakuun video.

 

Syyskuun videossa Oulun lyseon IB-luokalla opiskeleva Elle Tallgren ja Kaakkurin koulun 9.-luokkalainen Emilia Hankala kertovat omasta kirjastonkäytöstään. Mitä nuoret odottavat kirjastolta? Katso syyskuun video.

 

Elokuun videossa tutustumme nuoruuteen kehitysvaiheena. Psykoterapeutti Mira Talala kertoo, miksi nuoret ovat sellaisia, kuin ovat kehityksen kannalta. Katso elokuun video ja esitysmateriaali.