Lanu-verkosto ja Lanu-treffit

Lanu-verkosto

Kaipon lanu-verkosto on Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueen kirjastoissa lasten ja nuorten kirjastotyötä tekevien kirjastoammattilaisten oma verkosto. Mikäli vinkkaat, opastat tiedonhakua, viestit kouluille, touhuat kirjallisuusdiplomin ja lukuhaasteiden parissa tai olet muuten vain aihepiiristä kiinnostunut, niin tämä on sinun verkostosi.

Lanu-verkoston toiminnasta ja lanu-treffien järjestämisestä vastaavat Oulun Akessa Elina ja Laura. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin, ota yhteyttä! Sähköpostiosoitteet: elina.kauppila(at)ouka.fi tai laura.liikavainio(at)ouka.fi.

Oulun Aken järjestämät koulutukset löydät Koulutuskalenterista. Kirjasaari on vuosittain toistuva koulutus, jossa pääset tutustumaan uusimpiin aineistoihin. Kursseja voit käydä omaan tahtiin myös Libopissa.

lanu-verkosto2022
Lanu-verkoston väki kohtasi lähitapaamisessa Oulussa 9.12.2022 koulutuspäivän ja verkostoitumisen merkeissä.

Lanu-treffit etänä verkossa

Lanu-verkoston jäsenet kohtaavat virtuaalisesti, voivat verkostoitua ja saada vertaistukea omaan työhönsä Oulun Aken järjestämillä lanu-treffeillä. Ake Lanu-treffit järjestetään etänä Teamsissä. Linkit treffeille löydät Ake Oulu Teamsin Lanu-verkosto ja Kouluyhteistyön kanavalta. Lähetämme kutsut myös kanavakutsuina, joten saat linkin myös sähköpostiisi. Teamsistä löydät myös aiemmin lanu-treffien tallenteita. 

Lanu-treffit keväällä 2023:

Ke 8.2.2023 klo 12.00-13.00, Kirjastojen yhteistyö neuvolan kanssa. Vauvan virikekuva alueen kirjastojen käyttöön.

Ke 22.3.2023 klo 12.00-13.00, Bee-botit ja ryhmäkäynnit. Digitukikonttori meets Lanu-treffit.

To 13.4.2023 klo 9.00-10.00, Nuortenkirjastotyö. Aihe tarkentuu.

Kalenterikutsut tulevat lanu-verkoston jäsenten sähköpostiin tammikuussa, löytyvät myös Teamsistä lanu-verkoston kanavalta. Tervetuloa mukaan!

Linkki Lanu-treffien Onnenpyörään. Luotu Wordwall.net-palvelussa, jossa voi luoda omia oppimispelejä verkossa.

Lanu-artikkelisarja Kirjastossa Tavataan -sivustolla

Lanu-verkoston jäseniin ja heidän työhönsä voit tutustua myös KiTa-sivujen Lanu-artikkelisarjassa. Alueen tekijät kertovat omia kokemuksiaan ja haastavat kollegoita mukaan juttusarjaan. Juttusarjasta huolehtii Laura Liikavainio. Jos sinulla on juttuidea kirjastojen lanu-työstä, vinkkaa Lauralle.

keskustelua ja tiedostoja Teamsissä

Verkoston oma Teams-kanava löytyy Ake Oulun Teamsistä. Tule mukaan keskustelemaan virtuaalisesti ja jakamaan ideoita ja osaamista muiden kanssa.

Kääk! – nuoria kirjastossa -videosarja

Tutustu KiTa-sivuilla myös Oulun Aken toteuttamiin lanu-koulutusvideoihin.