Ake LaNu-treffit

Oulun Ake järjestää vertaistukea ja verkostoitumista Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueen kirjastoissa lasten ja nuorten kirjastotyötä sekä kouluyhteistyötä tekeville. Mikäli vinkkaat, opastat tiedonhakua, viestit kouluille, touhuat kirjallisuusdiplomin ja lukuhaasteiden parissa, niin tämä on oikea paikka sinulle.

Ake Lanu-treffit järjestetään noin kerran kuukaudessa etänä Teamsissä. Linkit treffeille löydät Ake Oulu Teamsin LaNu ja Kouluyhteistyön kanavalta. Lähetämme kutsut myös kanavakutsuina, joten saat linkin myös sähköpostiisi.

Jos sinulla on kysyttävää LaNu-treffeistä tai ideoita aiheiksi, ota yhteyttä Elinaan tai Lauraan. elina.kauppila(at)ouka.fi tai laura.liikavainio(at)ouka.fi.

Kevät 2022

Keväällä perustetaan Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan lanu-verkosto. Eli kokoamme yhteen alueen kirjastoissa lanu-työtä tekevää henkilökuntaa. Kimppakohtaisilla lanu-treffeillä tutustumme toisiimme ja verkostoidumme. Kutsut tulevat sähköpostiin. Jos et ole saanut kutsua tapaamisiin, ota yhteyttä Lauraan.

Tapaamiset järjestää alueellinen kehittämistiimi, Ake Lukeminen ja Elämykset.

Ke 2.2. klo 12-14 Kainet + Sotkamo

Ke 16.2. klo 12-14 OUTI-kirjastot

Ke 23.2. klo 12-14 Joki-kirjastot

Ke 23.3. klo 12-14 Lanu-verkoston tapaaminen. Kevään kirjastokimppojen tapaamisten kuulumiset.

Ke 20.4. klo 12-13 Aihe ilmoitetaan myöhemmin

SYKSYN 2021 AIHEET

Tallenteet löytyvät Oulu Ake tiimin LaNu ja kouluyhteistyön kanavalta.

Ke 25.8.  Alueen yhteinen LaNu-esite päiväkodeille ja kouluille.
Esitteen sisällöt ja käyttö, Elina Kauppila.

Ke 22.9. Mainostyöpajat mediakasvatuksen välineenä alakoulussa ja yläkoulussa.
Asiaan opastamassa ja kokemuksistaan kertomassa Minttu Luomala, Oulun kaupunginkirjasto.

Ke 13.10. klo 12-13 Mediakasvatusta eskareille.
Eeva-Maria Alatalo, Oulun kaupunginkirjasto.

Ke 24.11. Pakopelit kirjastossa
Millaisia pakopelejä meidän kirjastossa on tehty tai suunnitteilla. Marita Turtinen, Iin kirjasto, Sanna Näätänen, Limingan kirjasto ja Minttu Luomala sekä Tuija Polo-Koret, Oulun kaupunginkirjasto.

Ke 8.12. Sanataidevinkkejä kirjastotyöhön
Mikä kumma on Sanataiteen aarrearkku, ja millaisia pieniä sanataideharjoituksia voi sujauttaa vaikkapa vinkkauksiin? Sanataideopettaja Anna Anttonen, Oulun lastenkulttuurikeskus.