Lanu-verkosto ja Lanu-treffit

Lanu-verkosto

Kaipon lanu-verkosto on Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueen kirjastoissa lasten ja nuorten kirjastotyötä tekevien kirjastoammattilaisten oma verkosto. Mikäli vinkkaat, opastat tiedonhakua, viestit kouluille, touhuat kirjallisuusdiplomin ja lukuhaasteiden parissa tai olet muuten vain aihepiiristä kiinnostunut, niin tämä on sinun verkostosi.

Lanu-verkoston toiminnasta ja lanu-treffien järjestämisestä vastaavat Oulun Akessa Elina ja Laura. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin, ota yhteyttä! Sähköpostiosoitteet: elina.kauppila(at)ouka.fi tai laura.liikavainio(at)ouka.fi.

Oulun Aken järjestämät koulutukset löydät Koulutuskalenterista. Kirjasaari on vuosittain toistuva koulutus, jossa pääset tutustumaan uusimpiin aineistoihin. Kursseja voit käydä omaan tahtiin myös Libopissa.

lanu-verkosto2022
Lanu-verkoston väki kohtasi lähitapaamisessa Oulussa 9.12.2022 koulutuspäivän ja verkostoitumisen merkeissä.

Lanu-treffit etänä verkossa

Lanu-verkoston jäsenet kohtaavat virtuaalisesti, voivat verkostoitua ja saada vertaistukea omaan työhönsä Oulun Aken järjestämillä lanu-treffeillä. Ake Lanu-treffit järjestetään etänä Teamsissä. Linkit treffeille löydät Ake Oulu Teamsin Lanu-verkosto ja Kouluyhteistyön kanavalta. Lähetämme kutsut myös kanavakutsuina, joten saat linkin myös sähköpostiisi. Teamsistä löydät myös aiempien lanu-treffien tallenteita. 

Lanu-treffit syksyllä 2023:

Ke 20.9.2023 klo 13-14.00, aiheena nuoret ja some.

Saamme kuulla kaksi puheenvuoroa, joissa ensimmäisessä Oulun yliopiston Digi-hyve hankkeen Aino Peltonen ja Krista Hylkilä kertovat meille sosiaalisesta mediasta, nuorten somen käytöstä sekä ongelmalliseen käyttöön puuttumisesta. Toisessa puheenvuorossa Turun kaupunginkirjaston työtekijät Merja Lundén ja Jenna Viertola ketovat heidän nuorille suunnatuista somekanavista, joista esimerkkinä IG-tili Stooreja-kirjastosta.

To 2.11.2023 klo 13-14.00, aiheena lastenkirjastotyö.

Huolehdithan, että Lanu-treffeillä käytössäsi on kamera ja mikki. Näin voimme keskustella paremmin. Lanu-treffit tallennetaan. Tallenne on katsottavissa Kirjasto Ake Oulu Teamssissa.

Etäosallistumislinkki on lähetetty kalenterikutsuna kaikille Kirjasto Ake Oulu Teamssin jäsenille. Jos sinulla ei ole linkkiä, ota yhteyttä: laura.liikavainio(at)ouka.fi tai elina.kauppila(at)ouka.fi

Linkki Lanu-treffien Onnenpyörään. Luotu Wordwall.net-palvelussa, jossa voi luoda omia oppimispelejä verkossa.

Lanu-verkoston päivä 2023:

Pe 1.12. Hotelli Lasaretti, Oulu

Tule viettämään innostava päivä verkostoituen ja oppien uutta. Lanu-verkoston lähitapaaminen pidetään joulukuussa Oulussa Hotelli Lasaretin tiloissa. Päivän aiheemme on mediakasvatus nuortenkirjastotyön näkökulmasta. Lisätietoja lanu-verkoston päivästä tulee myöhemmin sekä lanu-verkoston päivän ilmoittautuminen avautuu syksyllä.

Lanu-artikkelisarja Kirjastossa Tavataan -sivustolla

Lanu-verkoston jäseniin ja heidän työhönsä voit tutustua myös KiTa-sivujen Lanu-artikkelisarjassa. Alueen tekijät kertovat omia kokemuksiaan ja haastavat kollegoita mukaan juttusarjaan. Juttusarjasta huolehtii Laura Liikavainio. Jos sinulla on juttuidea kirjastojen lanu-työstä, vinkkaa Lauralle.

keskustelua ja tiedostoja Teamsissä

Verkoston oma Teams-kanava löytyy Ake Oulun Teamsistä. Tule mukaan keskustelemaan virtuaalisesti ja jakamaan ideoita ja osaamista muiden kanssa.

Kääk! – nuoria kirjastossa -videosarja

Tutustu KiTa-sivuilla myös Oulun Aken toteuttamiin lanu-koulutusvideoihin.