Lanu-verkosto ja Lanu-treffit

Lanu-verkosto

Kaipon lanu-verkosto on Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueen kirjastoissa lasten ja nuorten kirjastotyötä tekevien kirjastoammattilaisten oma verkosto. Mikäli vinkkaat, opastat tiedonhakua, viestit kouluille, touhuat kirjallisuusdiplomin ja lukuhaasteiden parissa tai olet muuten vain aihepiiristä kiinnostunut, niin tämä on sinun verkostosi.

Lanu-verkoston toiminnasta ja lanu-treffien järjestämisestä vastaa Oulun Akessa Laura. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin, ota yhteyttä! Sähköpostiosoitte: laura.liikavainio(at)ouka.fi.

Oulun Aken järjestämät koulutukset löydät Koulutuskalenterista. Kirjasaari on vuosittain toistuva koulutus, jossa pääset tutustumaan uusimpiin aineistoihin. Kursseja voit käydä omaan tahtiin myös Libopissa.

IMG_7065
Lanu-verkoston väki kohtasi lähitapaamisessa Oulussa 1.12.2023 koulutuspäivän ja verkostoitumisen merkeissä.

Lanu-treffit etänä verkossa

Lanu-verkoston jäsenet kohtaavat virtuaalisesti, voivat verkostoitua ja saada vertaistukea omaan työhönsä Oulun Aken järjestämillä lanu-treffeillä. Ake Lanu-treffit järjestetään etänä Teamsissä. Linkit treffeille löydät Ake Oulu Teamsin Lanu-verkosto ja Kouluyhteistyön kanavalta. Lähetämme kutsut myös kanavakutsuina, joten saat linkin myös sähköpostiisi. Teamsistä löydät myös aiempien lanu-treffien tallenteita. 

Lanu-treffit keväällä 2024:

To 18.1.2024 klo 13-14.00, Erte vierailee Lanu-treffeillä.

Ke 14.2.2024 klo 13-14.00, Pörriäiset kirjastossa: BeeBot tuntisuunnitelmat.

Ke 13.3.2024 klo 13-14, Lukujonossa vierailee Lanu-treffeillä.

Ke 17.4.2024 klo 13-14, Lanu -kokoelmat kirjastoissa.

Etäosallistumislinkit on lähetetään vuoden loppuun mennessä kalenterikutsuna kaikille Kirjasto Ake Oulu Teamssin jäsenille. Jos sinulla ei ole linkkiä, ota yhteyttä: laura.liikavainio(at)ouka.fi.

Linkki Lanu-treffien Onnenpyörään. Luotu Wordwall.net-palvelussa, jossa voi luoda omia oppimispelejä verkossa.

Lanu-uutiskirje

Lanu-verkoston jäsenille lähetetään vuodesta 2024 lähtien Lanu-uutiskirje. Lanu-uutiskirjeessä kerrotaan ajankohtaisista Lanu-asioista sekä saadaan myös eri kirjastoista alueeltamme terveisiä. Lanu-uutiskirjeestä huolehtii Laura Liikavainio. Jos sinulla on juttuidea kirjastojen lanu-työstä, vinkkaa Lauralle.

keskustelua ja tiedostoja Teamsissä

Verkoston oma Teams-kanava löytyy Ake Oulun Teamsistä. Tule mukaan keskustelemaan virtuaalisesti ja jakamaan ideoita ja osaamista muiden kanssa.

Kääk! – nuoria kirjastossa -videosarja

Tutustu KiTa-sivuilla myös Oulun Aken toteuttamiin lanu-koulutusvideoihin.