Lanu-verkosto ja Lanu-treffit

Lanu-verkosto

Kaipon lanu-verkosto on Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueen kirjastoissa lasten ja nuorten kirjastotyötä tekevien kirjastoammattilaisten oma verkosto. Mikäli vinkkaat, opastat tiedonhakua, viestit kouluille, touhuat kirjallisuusdiplomin ja lukuhaasteiden parissa tai olet muuten vain aihepiiristä kiinnostunut, niin tämä on sinun verkostosi. Verkoston toiminnasta huolehtii Oulun Ake-tiimi sekä Ake Lukeminen ja Elämykset kehittämistiimi.

Oulun Aken järjestämät koulutukset löydät Koulutuskalenterista. Kirjasaari on vuosittain toistuva koulutus, jossa pääset tutustumaan uusimpiin aineistoihin. Kursseja voit käydä omaan tahtiin myös Libopissa.

Lanu-verkoston lähitapaaminen 9.12.2022

Pe 9.12.2022 klo 9.00-16.00. Lääninhallitustalo, Oulu.

Kaipon kirjastojen lanu-verkoston vuositapaaminen. Kaikki alueen kirjastoissa työskentelevät ja lanu-työtä tekevät tai lanu-työstä kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan. Mukana päivässä mm. Sanna Pelliccioni.

Katso ohjelma, ilmoittautuminen päättyy 30.11.2022.

Sanna Pelliccioni, kuva: Eppu Nuotio

Lanu-treffit etänä verkossa

Lanu-verkoston jäsenet kohtaavat virtuaalisesti, voivat verkostoitua ja saada vertaistukea omaan työhönsä Oulun Aken järjestämillä lanu-treffeillä. Ake Lanu-treffit järjestetään etänä Teamsissä. Linkit treffeille löydät Ake Oulu Teamsin Lanu-verkosto ja Kouluyhteistyön kanavalta. Lähetämme kutsut myös kanavakutsuina, joten saat linkin myös sähköpostiisi. Teamsistä löydät myös aiemmin lanu-treffien tallenteita. Lanu-treffien järjestämisestä vastaavat Oulun Akessa Elina ja Laura. Ota yhteyttä jos on kysyttävää. elina.kauppila(at)ouka.fi tai laura.liikavainio(at)ouka.fi.

Lanu-treffit syksyllä 2022:

Ke 21.9.2022 Aineiston esillepano. Alueen kirjastojen ideapadlet löytyy Lanu-verkoston Teams-kanavalta. Kuvia voi lisätä padletiin jatkossakin.

To 3.11.2022 klo 12.00-13.00, Lanu-työn yhteistyömallit kunnissa. Vieraana Emilia Koski Seinäjoen Ertestä.

Linkki Lanu-treffien Onnenpyörään. Luotu Wordwall.net-palvelussa, jossa voi luoda omia oppimispelejä verkossa.

keskustelua ja tiedostoja Teamsissä

Verkoston oma Teams-kanava löytyy Ake Oulun Teamsistä. Tule mukaan keskustelemaan virtuaalisesti ja jakamaan ideoita ja osaamista muiden kanssa.

Kääk! – nuoria kirjastossa -videosarja

Tutustu KiTa-sivuilla myös Oulun Aken toteuttamiin lanu-koulutusvideoihin.

Lanu-artikkelisarja Kirjastossa Tavataan -sivustolla

Lanu-verkoston jäseniin ja heidän työhönsä voit tutustua myös KiTa-sivujen Lanu-artikkelisarjassa. Alueen tekijät kertovat omia kokemuksiaan ja haastavat kollegoita mukaan juttusarjaan. Juttusarjan kirjoittamisesta huolehtii Laura Liikavainio.