Alakoulu ja yläkoulu

Opetusmateriaaleja, joita kirjastojen henkilökunta voi käyttää opetuksissaan. Materiaaleja voi muokata oman kirjaston ja ryhmän tarpeisiin. Katso myös tuntisuunnitelmat.

Perusasteen kirjastopalveluita kehittävät Oulun kaupunginkirjastossa informaatikot Terhi Mustonen ja Tuija Polo-Koret sekä vastaava informaatikko Elina Kauppila. Sähköpostit etunimi.sukunimi@ouka.fi.

Luokituspuu

Pdf-tiedosto. Luokituspuun avulla havainnollistat kirjastoluokitusta.

Verkkokirjaston opastus, alakoulu

PowerPoint-esitys.
Materiaali alakoulun oppilaiden verkkokirjaston opetukseen. Vaihda OUTI-verkkokirjaston linkkien tilalle oman verkkokirjastosi osoite. Materiaalia voi muutenkin muokata omiin tarpeisiin sopivaksi.

Verkkokirjaston opastus, yläkoulu

PowerPoint-esitys.
Materiaali yläkoulun oppilaiden verkkokirjaston opetukseen. Vaihda OUTI-verkkokirjaston linkkien tilalle oman verkkokirjastosi osoite. Materiaalia voi muutenkin muokata omiin tarpeisiin sopivaksi.

Vinkkejä tiedonhakuun: 9. lk kotimaisesta kirjallisuudesta ja kirjailijoista

PowerPoint-esitys.
Vinkkejä kirjailijatiedonhakuun kirjoista ja verkkosivuilta. Voit hyödyntää materiaalia myös muissa kuin OUTI-kirjastoissa.

OUTI-Mobiilitehtävät

Tiedonhaun harjoitustehtäviä OUTI-verkkokirjastoon. Alakoulun ja yläkoulun OUTI-kirjastopeli löytyy myös Action Bound -sovelluksesta, joka löytyy sovelluskaupoista. Asenna sovellus, etsi kirjastopeli ja pelaa tiedonhakupeliä.