Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Oivallus-seminaari, Helsinki

5.10.2020@09:00 - 16:00

Oivallus on maksuton koulutuspäivä käytännön mediakasvatustyötä tekeville. Päivä kokoaa yhteen niin mediakasvatuksesta kiinnostuneita opettajia, kirjasto- ja nuoristyöntekijöitäkin kuin alan opiskelijoitakin keskustakirjasto Oodiin. Seminaari on osa Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa hanketta.

Oivallus on maksuton koulutuspäivä käytännön mediakasvatustyötä tekeville. Päivä kokoaa yhteen niin mediakasvatuksesta kiinnostuneita opettajia, kirjasto- ja nuoristyöntekijöitäkin kuin alan opiskelijoitakin keskustakirjasto Oodiin Helsinkiin. Puheenvuoroja on mahdollisuus myös seurata verkossa. Seminaari on osa Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa hanketta.

Vuonna 2020 Oivalluksen aiheet keskittyvät teknologisoituvaan mediakulttuuriin sekä verkossa tapahtuvaan sosiaalisuuteen. Päivän aikana ääneen pääsevät niin nuoret kuin mediakasvatuksen asiantuntijatkin. Iltapäivällä aiheita syvennetään käytännön työpajoissa.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on avoinna 24.8.-13.9.

Oivalluksen ohjelma:

9.00 Kaisa Önlen: alkusanat
9.10 Nuorten paneelikeskustelu
9.45 Mervi Maatela: Youtuben monet maailmat
(tauko 15 min)
10.30 Harto Pönkä: Algoritmit ja kuplat – voiko somesta enää löytää kultajyviä?
11.00 Jukka Lehtoranta: Pelinkehitys, tulevaisuuden taito?
11.30 Karoliina Talvitie-Lamberg: Tiktok ja osallisuuden areenat
12.00 omakustanteinen lounas
13.00 Työpaja I
14.15 kahvitauko
14.45 Työpaja II
16.00 Päivän päätös

Työpajailmoittautuminen on varsinaisen ilmoittautumisen jälkeen. Jokainen osallistuja osallistuu kahteen 75 minuutin mittaiseen työpajaan, joissa päästään käytännössä tutustumaan mediakasvatuksen ajankohtaisiin ilmiöihin. Lopulliset työpajat varmistuvat osallistujamäärän mukaan, yhteen työpajaan mahtuu noin 10-20 henkeä työpajan sisällöstä riippuen. Työpajoissa päästään tutustumaan muun muassa Metkan uusiin mediakasvatuksen dialogikortteihin, tekemään videoita YouTuben eri genreissä, perehtymään pelikehittämiseen sekä pohtimaan lukemaan innostamista pelillistämisen avulla.

Mediakasvatuskeskus Metka järjestää tapahtuman yhteistyössä Kansallisen audiovisuaalisen instituutin, Espoon ja Helsingin kaupunginkirjastojen sekä Innokas-verkoston kanssa.

Tiedot

Päivämäärä:
5.10.2020
Aika:
09:00 - 16:00
Kotisivu:
http://mediametka.fi/oivallus2020/

Järjestäjä

Mediakasvatuskeskus Metka järjestää tapahtuman yhteistyössä Kansallisen audiovisuaalisen instituutin, Espoon ja Helsingin kaupunginkirjastojen sekä Innokas-verkoston kanssa.

Tapahtumapaikka

Oodi / verkossa