Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Missä mun data – Kansalaisen digijalanjälki

28.1.2020@08:30 - 11:00

Millaista dataa meistä kertyy, kun käytämme digitaalisia palveluita? Miten dataamme hyödynnetään? Mihin kaikkialle henkilökohtaista dataa ”valuu” ja mitä merkitystä sillä on? Selvitimme datan kulkua ja julkaisemme tulokset kansalaisjärjestöille ja muille sidosryhmille tarkoitetussa tilaisuudessa.

 

Erilaisten digitaalisten palvelujen ja laitteiden käyttö tuottavat yksilöstä jäljen eli dataa. Yksilön on kuitenkin vaikea hahmottaa henkilökohtaisen datansa kulkua digitaalisissa palveluissa.

Sitra on selvittänyt kuuden testihenkilön avulla, mitä dataa meistä kertyy käyttäessämme digitaalisia palveluita ja miten dataamme hyödynnetään. Tulokset julkistetaan kansainvälisenä tietosuojapäivänä pidettävässä tilaisuudessa.

Keynote-puheenvuoron pitää yksi maailman johtavista henkilödatan asiantuntijoista ja Cambridge Analytica -skandaalin paljastaja Paul-Olivier Dehaye. Digimaailmaa lasten näkökulmasta kommentoi digitaalisten oikeuksien asiantuntija Steven Vosloo Unicefista. Paneelikeskustelussa teemaa yksilön kannalta pohtivat mm. Ylen ajankohtaistoimituksen toimittaja Virpi Hukkanen ja Suomen Unicefin kehitysjohtaja Jussi Kivipuro.

Paikkoja on rajoitetusti, joten ilmoittauduthan mukaan viimeistään 24.1.2020! Keskustelu käydään osittain englanniksi. Tilaisuus on maksuton.

Tapahtumaa voi myös seurata suorana lähetyksenä tällä sivulla olevan linkin kautta. Etäosallistuminen ei vaadi ilmoittautumista. Tilaisuuden jälkeen voit katsoa tallennetta Sitran sivuilta.

Tallenne tapahtumasta.

Tiedot

Päivämäärä:
28.1.2020
Aika:
08:30 - 11:00
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä

Sitra

Tapahtumapaikka

Helsinki/Etäyhteys