Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Luova luokka -seminaari

14.11.2018 - 15.11.2018

Mitä kuuluu mediakasvatus? – Peleistä on moneksi & Tubemaailma tutuksi

Ohjelma ja ilmoittautuminen kulttuuritalo Valveen sivuilla.

Ke 14.11. Peleistä on moneksi
To 15.11. Tubemaailma tutuksi

Oulun kaupunginkirjasto
Pakkalan sali, Kaarlenväylä 3

Tilaisuus on maksuton.

Aamupäivän luennot striimataan, koulutusta ei tallenneta.
Torstain 15.11. striimaus löytyy täältä!

Alustukset: klo 9.00–12.00 Oulun kaupunginkirjaston Pakkalan sali
Työpajat: klo 13.00–16.00 Oulun kaupunginkirjasto ja Kulttuuritalo Valve
Luova luokka EXTRA: ke 14.11. klo 17.00 – 18.30 Kirkkotorin koulutuskeskus (Asemakatu 5), Miina Savolaisen luento: Kelpaanko kuvissa? Nuorten selfiekulttuuria voimauttavammalla tavalla.

Tämän vuoden Luova luokka -seminaarissa yhdistyy kaksi perinteistä syyskauden seminaaria yhdeksi koulutustapahtumaksi. Yhdessä ja erikseen – ja Luova luokka -seminaari yhdistyvät Oulun kansainvälisellä lasten- ja nuortenelokuvien festivaaliviikolla järjestettävään kaksipäiväiseen seminaariin, jonka aikana kuullaan uusimmat kuulumiset mediakasvatuskentältä ja tavataan mielenkiintoisia alan ammattilaisia. Ohjelmassa on aamupäivän puheenvuorojen lisäksi käytännönläheisiä työpajoja, joissa tutustutaan tarkemmin päivän teemoihin.

Ensimmäisen seminaaripäivän aiheena ovat pelit. Päivän aikana tutustutaan peliteollisuuteen, pelaamisen kautta oppimiseen ja pelilukutaitoon. Aiheesen johdattavat mm. pelikasvatuksen asiantuntija Heikki Marjomaa, Oulun pelikampuksen Master Chief Daniel Fischer sekä pelitohtori Tony Manninen. Ensimmäisen päivän työpajaosiossa on lisäksi mahdollisuus tutustua lukemiskulttuurin edistämiseen mediasatutuntien avulla sekä osallistua vaikkapa elokuvafestivaalin leffanäytökseen yhdessä elokuvan ohjaajan kanssa.

Toisena semiaaripäivänä aiheena on tubettaminen. Tubemaailma tehdään tutuksi puheenvuorojen ja työpajojen avulla. Miten videota voi käyttää välineenä opetuksessa? Miten ja miksi pelivideoita tehdään? Mitä sinun pitäisi tietää, jos lapsesi haluaa ryhtyä tubettamaan? Oletko itse kiinnostunut aloittamaan tubetuksen? Asiantuntijoina toimivat mm. tubetulkki Mervi Maatela, tubettajat Glyffi ja Kaoru Kitsune. Vanhemman näkökulmaa edustaa Pinkku Pinksun äiti Jaana Sanaksenaho – suosittu tubettaja myös itsekin.

Keskiviikkona järjestetään varsinaisen seminaaripäivän jälkeen Pohjoisen valokuvakeskus ry:n kanssa Luova luokka Extra -tapahtumana Maailman ihanin tyttö valokuvakirjan tekijänä tunnetun Miina Savolaisen luento nuorten selfiekulttuurista.

Seminaari tarjoaa virikkeitä ja sisältöjä varhaiskasvatuksen, perusasteen koulujen ja lukioiden sekä nuorisotyön ja kirjastoalan media- ja taidekasvatukseen sekä opetushenkilöstön täydennyskoulutukseen. Kaikki mediakasvatuksesta kiinnostuneet henkilöt ovat tervetulleita osallistumaan seminaaripäivien antiin.

Voit osallistua koko päivälle tai vaihtoehtoisesti joko aamupäivän luennoille tai iltapäivän työpajoihin.

Koulutuksen järjestävät: Pohjois-Pohjanmaan Avi, Oulun kaupunginkirjasto, Oulun kaupungin opetuspalvelut, Valveen elokuvakoulu, Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali ja Mediakasvatuskeskus Metka.

Tiedot

Alkaa:
14.11.2018
Loppuu:
15.11.2018
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Oulun pääkirjasto
Kaarlenväylä 3
Oulu, 90100
+ Google Map