Kehitä kirjastoa -työpaja

Etäyhteys

Tämä työpaja on tarkoitettu pääasiassa Lapin kirjastoille. Voit osallistua myös Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan työpajaan 20.10., jos et saa tätä päivää sovitettua aikatauluusi.

Kehitä kirjastoa -työpaja

Tämä työpaja on tarkoitettu pääasiassa Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kirjastoille. Voit osallistua myös Lapin työpajaan 5.10., jos et saa tätä päivää sovitettua aikatauluusi.

Koha-seminaari

Tervetuloa Suomen kaikille Koha-kirjastoille yhteiseen Koha-seminaariin.
Seminaarin pääasiallinen kohderyhmä ovat Kohan kanssa työskentelevät kirjastolaiset.

Asiantuntijuuden ja tunnetiedon välittyminen verkossa

Etäyhteys

Asiantuntijuuden ja tunnetiedon välittämiseksi verkossa on monesti tehtävä enemmän töitä, laitettava itsensä likoon ja osoitettava jopa korostetusti mielenkiitoa toista osapuolta kohtaan. Aito kuulluksi sekä ymmärretyksi tulemisen kokemus ovat tässä avainasemassa. Tarvitsemme dialogia, jotta löydämme ymmärryksen ja luomme merkityksen toiminnan kohteena oleville asioille.

AVI Kirjastotoimen hankekahvit

Etäyhteys

Syksyn teemana on lukutaito, eli hankekahveilla esitellään joka kerta pari lukutaitoon ja lukemiseen liittyvää hanketta. Marraskuussa meille esittäytyvät Rauman Kielitietoinen kirjasto ja Lappajärven Lukuseikkailu.

Lukulystit

Lukulystit on lasten- ja nuortenkirjastotyötä tekeville suunnattu, kolmipäiväinen ammattitapahtuma. Se on aikaisempina vuosina järjestetty etätilaisuutena, mutta nyt pääsemme näkemään toisiamme tosielämässä Tampereella. Tapahtumapaikkana on Plevnan Finnkinon elokuvateatteri ja upea Metso-kirjasto.

Johtamisen webinaarisarja syksyllä 2022, osa 2

Etäyhteys

Syyskauden toisessa webinaarissa tarkastelemme erilaisia vaikutusyrityksiä, joita kirjaston suuntaankin on kohdistettu. Mitä keinoja kirjastolla on torjua vaikuttamisyrityksiä ja miten niihin voi varautua ennakolta? Vaikuttamisen kohteena voi olla esim. kokoelmapolitiikka, tapahtumaohje, yhteistyösopimukset, osallistuva budjetointi, yms.
Alustajaksi on lupautunut toimittaja Hanna Parhaniemi. Toisen alustajan nimi varmistuu myöhemmin.

Luova luokka: Kulttuurisensitiivinen mediakasvatus

Hotelli Lasaretti ja Kulttuuritalo Valve Kasarminkatu 13 B, Oulu

Luova luokka -seminaarin ajankohtaisena teemana on kulttuurisensitiivinen mediakasvatus. Kulttuurista moninaisuutta käsitellään niin aamupäivän puheenvuoroissa kuin iltapäivän työpajoissakin. Jaossa on tietoa ja mediakasvatuksellisia menetelmiä, jotka soveltuvat useille kohderyhmille. Aamupäivän luennot lähetetään verkossa.

Kirjastot ja sananvapaus

Etäyhteys

Kirjastolain tavoitteena on muun muassa edistää sananvapautta. Koska sananvapaus on kompleksinen teema, AVI kirjastotoimen webinaarin tarkoitus on ensisijaisesti herättää ajatuksia ja keskustelua. Suoria vastauksia, miten kirjasto edistää sananvapautta, ei ole, vaan tavoite rakentuu monen tekijän summana. Koulutuksen toivotaan antavan eväitä pohdinnalle, miten moninainen asia sanavapaus on ja miten omassa kirjastossa sananvapauden edistämiseen pyritään.

Erätauko-ohjaajakoulutus

Etäyhteys

Koulutuksessa pääset osallistumaan Erätauko-keskusteluun, kuulet mikä on Erätauko-menetelmä ja saat eväitä oman Erätauko-keskustelun järjestämiseen. Erätauko-ohjaajakoulutuksen vetäjänä toimii Erätauko-säätiön asiantuntija, Efe Evwaraye.