Erten etävinkit: Uusien lanulaisten tapaaminen

Etäyhteys

Oletko uusi lasten ja nuorten kirjastotyössä tai kiinnostunut ryhtymään siihen? Kaipaatko vertaistukea ja -kokemuksia ihan muuten vaan? Ilmoittaudu etätapaamiseen jo nyt ja lähetä etukäteen kysymyksesi. Tarkka ohjelma ja ilmoittautuminen Erten omilla sivuilla.

Satakielikuukausi -etäkahvit

Etäyhteys

Tervetuloa ke 1.11. klo 9–10 matalan kynnyksen etäkahveille inspiroitumaan ja hakemaan ideoita siihen, miten voisit järjestää monikielisen tapahtuman ja /tai nostaa esille monikielisiä aineistoja kirjastossasi.

Miljoonat jakoon -aamupäivä ja kirjastotoimen iltapäivä

Etäyhteys

Aluehallintovirastot järjestävät nuoriso-, liikunta- ja kirjastotoimialojen sekä harrastamisen Suomen mallin valtionavustustoimintaa käsittelevän valtakunnallisen infotilaisuuden keskiviikkona 1.11.2023 klo 9.00 alkaen. Tilaisuus järjestetään webinaarina. Voit ilmoittautua joko aamu- tai iltapäivään tai molempiin.

Nordic Libraries Annual

Etäyhteys

Tämän vuoden Nordic Libraries Annual -verkkokonferenssissa aiheena on mitä tapahtuu, kun asiakkailla on mahdollisuus päättää itse milloin ja miten he käyttävät kirjastoa.

Ake Lanu-treffit

Etäyhteys

Tervetuloa Lanu-treffeille torstaina 2.11. klo 13-14. Lanu-treffit tallennetaan ja tallenne on katsottavissa Kirjasto Ake Oulu Teamssissa.

Ake-kirjakahvit

Etäyhteys

Marraskuun Kirjakahveilla sana on vapaa. Ei ole siis mitään erityistä teemaa.

AVI-etäkahvit

Etäyhteys

Kaipon alueen kirjastojen yhteiset etäkahvit.

Faktat kohilleen, osa 1: AI AI – Mitä tekoäly on?

Tule mukaan mielenkiintoiseen Faktat kohilleen -koulutuskokonaisuuteen, jonka Lapin, Oulun ja Vaasan AKE-kirjastot järjestävät yhdessä. Aiheet ovat hyvin ajankohtaisia tekoälystä algoritmeihin ja niiden vaikutuksesta meidän ajatteluun. Mihin kannattaa uskoa ja mihin ei? Voit osallistua koko sarjaan tai yksittäiseen koulutuskokonaisuuteen. Osa 1: AI AI - Mitä tekoäly on? Tekoäly ja tiedon luotettavuus Kouluttaja: Matleena Laakso, digipedagoginen asiantuntija … Jatka artikkeliin Faktat kohilleen, osa 1: AI AI – Mitä tekoäly on?

Luova luokka -seminaari. Mitä kuuluu tekoäly?

Oulu, Lapland Hotel Kirkkokatu 3, Oulu, Suomi

Luova luokka -seminaarin ajankohtaisena teemana on tekoäly, jota tarkastellaan taiteen, kulttuurin ja oppimisen näkökulmista. Seminaari tarjoaa oivalluksia ja työkaluja varhaiskasvatuksen, koulujen, nuorisotyön sekä kirjastoalan media- ja taidekasvatukseen. Osallistujat voivat hyödyntää seminaarin antia omassa ammatillisessa työssään ja luovan toiminnan kehittämisessä.

Lukulystit

Etäyhteys

Erten antama ennakkotieto.

Moninaisuustyöpaja kirjastoille

Etäyhteys

Tervetuloa moninaisuuden verkkotyöpajaan oppimaan yhdenvertaisuudesta. Teamsissa pidettävän tilaisuuden tarkoituksena on tutustua paremmin kaikkiin tapoihin, joilla olemme moninaisia; sekä herätellä ajatuksia kirjastojen vaikuttamismahdollisuuksista. Kulttuuria kaikille -palvelun sekä Monikielisen kirjaston toteuttama koulutus on räätälöity kirjastojen työntekijöille.  

Informaatiovaikuttaminen ja organisaation uudet viestinnälliset kriisit

Etäyhteys

Viestintäympäristö on muutoksessa. Sosiaalista mediaa käytetään enenevässä määrin hyväntahtoisen viestinnän lisäksi vihamielisessä tarkoituksessa. Informaatiovaikuttamisen tavoitteena on luoda negatiivinen käsitys organisaatiosta, hankaloittaa päätöksentekoa sekä heikentää työyhteisön toimintakykyä. Myös yhteiskunnallinen informaatiovaikuttaminen olisi hyvä tulla tutuksi, sillä sen vaikutusalueella on jokainen meistä.

Vihamielinen viestintä on strategista toimintaa, jossa kohde halutaan saada tekemään itselleen haitallisia päätöksiä ja toimimaan omaa etuaan vastaan, usein itse tiedostamatta. Uudessa turvallisuustilanteessa medialukutaidon rinnalle nousee tarve tuntea informaatiovaikuttamisen keinoja. Nyt on oikea aika päivittää organisaation jatkuvuussuunnitelma informaatiovaikuttamisen osalta ja olla tietoinen negatiivisista vaikuttamisyrityksistä.