Kirjastot ja sananvapaus

Etäyhteys

Kirjastolain tavoitteena on muun muassa edistää sananvapautta. Koska sananvapaus on kompleksinen teema, AVI kirjastotoimen webinaarin tarkoitus on ensisijaisesti herättää ajatuksia ja keskustelua. Suoria vastauksia, miten kirjasto edistää sananvapautta, ei ole, vaan tavoite rakentuu monen tekijän summana. Koulutuksen toivotaan antavan eväitä pohdinnalle, miten moninainen asia sanavapaus on ja miten omassa kirjastossa sananvapauden edistämiseen pyritään.

Erätauko-ohjaajakoulutus

Etäyhteys

Koulutuksessa pääset osallistumaan Erätauko-keskusteluun, kuulet mikä on Erätauko-menetelmä ja saat eväitä oman Erätauko-keskustelun järjestämiseen. Erätauko-ohjaajakoulutuksen vetäjänä toimii Erätauko-säätiön asiantuntija, Efe Evwaraye.

Lukutaito-hankematch

Etäyhteys

AVI Kirjastotoimi järjestää keskiviikkona 30.11.2022. klo 13–15 hankematchit kirjastoille, joilla on menossa tai jotka suunnittelevat lukutaitoa edistäviä hankkeita. Treffien tarkoitus on tukea kirjastoja hanketyössä ja tuoda yhteen samojen teemojen kanssa työskenteleviä ammattilaisia. Treffeillä verkostoidutaan ja jaetaan onnistumisia ja hankaluuksia.

International Online Conference “Sharing Good Practices” for Libraries

Etäyhteys

We invite librarians and other target specialists who work with immigrants integration, to participate in the International Online Conference "Sharing Good Practices“. Purpose of the Conference: presentations and issues Lithuania and Finland libraries deal on working with development of cultural servises for immigrants. Possibility to share the experience and practice of specialists, working with immigrants, … Jatka artikkeliin International Online Conference “Sharing Good Practices” for Libraries

Kaipon Lanu-verkoston tapaaminen

Lääninhallitustalo Linnankatu 1, Oulu

Lanu-verkosto kokoontuu joulukuussa Ouluun lääninhallitustalolla. Luvassa on koko päivän mittainen tapaaminen, jonka aikana pääsemme kuulemaan innostavia puheenvuoroja ja erilaisia onnistumisia lanu-työssä ympäri aluettamme. Tule mukaan verkostoitumaan, keskustelemaan ja inspiroitumaan!

Kirjastotoimen hankekahvit

Etäyhteys

Joulukuussa kuullaan, miten kirjastot ovat olleet mukana Harrastamisen Suomen mallin hankkeissa. Meille esittäytyy kaksi kirjastossa toteutettua kerhoa: Kiteen Harry Potter -kerho ja Tyrnävän Sanataidetta ja draamaa erityisryhmälle -kerho.

Valtakunnallinen Liboppi-päivä – Opintopiirit ja yhteisöllinen oppiminen Libopissa

Etäyhteys

AKE-kirjastot järjestävät 12.1.2023 valtakunnallisen Liboppi-päivän, jossa tutustutaan erilaisiin oppimistapoihin Libopissa sekä kuullaan vertaisoppimisesta. Etänä Zoomissa toteutettava päivä on jaettu kahteen osioon: aamupäivällä tutustutaan eri oppimisen muotoihin, iltapäivällä on mahdollisuus saada käytännön opetusta Liboppiin kirjautumisessa sekä muodostaa opintopiirejä kiinnostuksen mukaan.

Käyttökiellon antaminen kirjastoissa

Etäyhteys

Käyttökiellon antamiseen liittyy useita edellytyksiä, joiden on täytyttävä. Avi Kirjastotoimen järjestämässä Käyttökiellon antaminen kirjastoissa -koulutuksessa Päivi Savinainen avaa näitä edellytyksiä ja muita käyttökiellon antamiseen liittyviä seikkoja.

E-kirjastohankkeen viestintä – kohti yhteistä e-kirjastoa

Etäyhteys

E-kirjastohanke järjestää kirjastolaisille keskustelevia infotilaisuuksia ajankohtaisista aiheista. Infot järjestetään Teamsin kautta ja ne tallennetaan. Linkki tallenteeseen lähetetään pyydettäessä. Tilaisuuksissa on mahdollista esittää kysymyksiä, eikä niihin tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Merkkaa siis itse koulutus kalenteriisi Teams-linkin kera.

Kirjasaari – kirjallisuutta, musiikkia ja pelejä(Rosa Liksomin vierailu peruuntuu)

Kulttuuritalo Valve Hallituskatu 7, Oulu

Kirjasaaren aikuisten päivänä esitellään vuoden 2022 kirjoja, pelejä ja musiikkia. Vinkkejä kuullaan laajasti niin kaunokirjallisuuden eri lajeista kuin tietokirjallisuudestakin. Myös lautapelit, musiikki ja konsolipelit ovat mukana.

Kirjailijavieraaksi saapuu kulttuurin monitaituri, kirjailija Rosa Liksom, jonka tapaamme Kulttuuritalo Valveen viihtyisässä Paljetti-kahvilassa.

Kirjasaari – kirjoja lapsille ja varhaisnuorille, vieraana Vuokko Hurme

Kulttuuritalo Valve Hallituskatu 7, Oulu

Kirjasaaren lasten päivänä esitellään vuonna 2022 ilmestyneitä lastenkirjoja. Mistä koostuu kuvakirjojen kympin kärki? Entä millaisia selkokirjoja lapsille julkaistiin? Esittelyssä on sankareita, muurahaispesiä ja rohkeita seikkailijoita. Kirjailijavieraaksi saamme lastenkirjailija Vuokko Hurmeen, joka osallistuu päiväämme etänä.