289 – Lupa vinkata! – Työkaluja vinkkaajan agenttisalkkuun

Kainuun Kansanpirtti Linnankatu 2, Kajaani, Suomi

Kajaanissa järjetetään syyskuussa lähiopetuksena koko päivän kestävä koulutus Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kirjastojen kirjavinkkareille. Koulutus sopii niin konkareille kuin aloittelevillekin vinkkaajille.

Kohtaa nuori kirjastossa – lisätään yhdessä hyvinvointia!

Etäyhteys

Aluehallintovirastot järjestävät valtakunnallisen koulutuksen kirjastotoimen ja nuorisotoimen ammattilaisille ja vapaaehtoisille, jotka haluavat löytää uusia näkökulmia nuorten kohtaamiseen, yhdessä tekemiseen ja yhteisöllisyyden lisäämiseen.

Erten pienten kirjastojen etävinkit: Apua, en ehdi!

Etäyhteys

Erten etävinkit lokakuussa on suunnattu pienille kirjastoille, mutta kaikki kirjastolaiset ovat tervetulleita kirjaston koosta riippumatta. Mikä avuksi kun tehtävää on paljon ja työaika on rajallinen? Tarkka ohjelma ja ilmoittautuminen Erten omilla sivuilla.

Ake-etäkahvit

Etäyhteys

Kaipon alueen kirjastojen yhteiset etäkahvit.

Saavutettava kirjasto – selkokieli, saavutettava kokoelma, turvallinen tila

Tervetuloa Saavutettava kirjasto -koulutukseen. Koulutuksen teemaa käsitellään monipuolisesti selkokielen, kokoelmien ja turvallisemman tilan näkökulmista. Koulutus järjestetään verkossa. Kaksi ensimmäistä luentoa tallennetaan. Tallenteet ovat katseltavissa koulutuksen jälkeen kaksi viikkoa , 18.10. … Jatka artikkeliin Saavutettava kirjasto – selkokieli, saavutettava kokoelma, turvallinen tila

Ake-kirjakahvit : Mälsät lukukokemukset

Etäyhteys

Lokakuussa mälsät lukukokemukset tekevät paluun. Aina ei pääse kirjan tm. kanssa samalle aaltopituudelle. Tai ehkä kirja, leffa, peli oli vain ok, kun odotit enemmän. Tule varoittamaan kollegoita näistä!

Erten etävinkit: Uusien lanulaisten tapaaminen

Etäyhteys

Oletko uusi lasten ja nuorten kirjastotyössä tai kiinnostunut ryhtymään siihen? Kaipaatko vertaistukea ja -kokemuksia ihan muuten vaan? Ilmoittaudu etätapaamiseen jo nyt ja lähetä etukäteen kysymyksesi. Tarkka ohjelma ja ilmoittautuminen Erten omilla sivuilla.

Ake Lanu-treffit

Tervetuloa Lanu-treffeille torstaina 2.11. klo 13-14. Lanu-treffit tallennetaan ja tallenne on katsottavissa Kirjasto Ake Oulu Teamssissa.

Ake-kirjakahvit

Etäyhteys

Marraskuun Kirjakahveilla sana on vapaa. Ei ole siis mitään erityistä teemaa.

AVI-etäkahvit

Etäyhteys

Kaipon alueen kirjastojen yhteiset etäkahvit.

Informaatiovaikuttaminen ja organisaation uudet viestinnälliset kriisit

Etäyhteys

Viestintäympäristö on muutoksessa. Sosiaalista mediaa käytetään enenevässä määrin hyväntahtoisen viestinnän lisäksi vihamielisessä tarkoituksessa. Informaatiovaikuttamisen tavoitteena on luoda negatiivinen käsitys organisaatiosta, hankaloittaa päätöksentekoa sekä heikentää työyhteisön toimintakykyä. Myös yhteiskunnallinen informaatiovaikuttaminen olisi hyvä tulla tutuksi, sillä sen vaikutusalueella on jokainen meistä.

Vihamielinen viestintä on strategista toimintaa, jossa kohde halutaan saada tekemään itselleen haitallisia päätöksiä ja toimimaan omaa etuaan vastaan, usein itse tiedostamatta. Uudessa turvallisuustilanteessa medialukutaidon rinnalle nousee tarve tuntea informaatiovaikuttamisen keinoja. Nyt on oikea aika päivittää organisaation jatkuvuussuunnitelma informaatiovaikuttamisen osalta ja olla tietoinen negatiivisista vaikuttamisyrityksistä.

Kaipon Lanu-verkoston tapaaminen

Hotelli Lasaretti Kasarmintie 13 B, Oulu, Suomi

Lanu-verkosto kokoontuu joulukuussa Ouluun hotelli Lasarettiin. Luvassa on koko päivän mittainen tapaaminen, jonka aikana pääsemme kuulemaan innostavia puheenvuoroja ja erilaisia onnistumisia lanu-työssä ympäri aluettamme. Tule mukaan verkostoitumaan, keskustelemaan ja inspiroitumaan!

Ake-kirjakahvit

Etäyhteys

Joulukuussa aiheena kirjat kirjoista. Mikä kirja tai elokuva, joka kertoo kirjoista, kirjakaupoista tai kirjastoista on suosikkisi? Pidätkö maagisesti kirjan sisään matkaamisesta vai maanläheisistä lukupiireistä kertovista tarinoista?