• Tämä tapahtuma on mennyt.

Kirjastot demokratian edistäjänä: Nuoret aikuiset ja osallisuus

17.2.@09:30 - 11:30

Alkaa: 17.2.2022 9:30
Päättyy: 17.2.2022 11:30
Ilmoittautuminen alkaa: 21.1.2022 12:45
Ilmoittautuminen päättyy: 14.2.2022 16:15
Aihe: Kirjasto
Tapahtumatyyppi: Webinaari
Maakunta: Koko Suomi
Järjestäjä: Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Itä-Suomen aluehalllintovirasto, Lapin aluehallintovirasto, Lounais-Suomen aluehallintovirasto, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto

Aluehallintovirastojen kirjastotoimi julkaisi loppuvuodesta 2021 tulokset ajankohtaisesta kyselystä teemalla ”Kirjasto demokratian edistäjänä”. Vastaajia ei rajattu kirjaston käyttäjiin, vaan kyselyn ja haastattelujen otanta (N=1000) muodostettiin valtakunnallisesta kuluttajapaneelista kiintiöidyllä satunnaispoiminnalla asuinalueen, sukupuolen, ikäluokan ja äidinkielen mukaan. Kyselyä oli laatimassa AVIen ylitarkastajien lisäksi kirjastoalan ammattilaisia alueellista kehittämistehtävää hoitavista kirjastoista ja valtakunnallista kehittämistehtävää hoitavasta kirjastosta. Kyselyn toteutti Feelback Oy.
Tässä webinaarissa tarkastelemme kyselyn tuloksia erityisesti nuorten ja nuorten aikuisten vastausten pohjalta. Miten kirjasto ja sen palvelut näyttäytyvät tälle kohderyhmälle ja miten heidän tarpeensa ja näkemyksensä eroavat muista kyselyyn vastanneiden arvioista? Lisäksi kuulemme tutkijan näkökulmasta toimivista käytännöistä nuorten osallisuuden tukemiseen, sekä saamme kyselyn toteuttajalta tukea tulosten tulkintaan. Tervetuloa mukaan!

Ohjelma

09:30 Tervetuloa webinaariin. Satu Ihanamäki, kirjastotoimen ylitarkastaja, Lapin aluehallintovirasto.
09:35 Väestökyselyn tuloksista: nuorten ja nuorten aikuisten näkökulma. Satu Ihanamäki, kirjastotoimen ylitarkastaja, Lapin aluehallintovirasto.
10:05 Kyky toimia, halu osallistua: mitä nuorten osallisuuden tukemisesta tiedetään? Tomi Kiilakoski, Nuorisotutkimusverkosto; dosentti, Tampereen yliopisto.
10:50 Kyselyn toteuttajan näkökulma: miten dataa tulisi tulkita? Ville Klem, Feelback Oy.
11:10 Keskustelua ja kysymyksiä

kirjastotoimen ylitarkastajat