Itseopiskelumateriaalit

Opi digitaitoja 1


Opi digitaitoja 1 on itseopiskelukokonaisuus, jonka avulla kertaat asiakaspalvelussa tarvittavia digitaitoja. Tässä osassa käytetään pääosin kirjaston koneita ja laitteita.

Opi digitaitoja 2

Opi digitaitoja 2 on itseopiskelukokonaisuus, jonka avulla kertaat asiakaspalvelussa tarvittavia digitaitoja. Tässä osassa käytetään älylaitteita kuten tablettia tai älypuhelinta.

Opi e-aineistoja

Tervetuloa kertaamaan Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kirjastojen e-aineistopalveluiden käyttöä. Olethan tehnyt Mikä alueellinen eKirjasto -koulutusten työpajatehtävät? Katso tarvittaessa koulutustallenne. Lisävinkkejä e-aineistojen käyttöön löydät eKirjaston ohjesivulta

Verkossa vapaasti saatavilla olevia itseopiskelumateriaaleja

Kirjastokaistan koulutuskanava

Koulutuskanavalta löydät seminaarien ja koulutuspäivien suoralähetystallenteita ja haastatteluja. Ohjelmat sopivat niin kirjastoammattilaisille kuin alan oppilaitostenkin käyttöön.

Ylen digitreenit

Ylen Digitreeneistä löydät apua ja niksejä kännyköiden, tietokoneiden ja ohjelmien käyttöön.

Elements of AI

The Elements of AI koostuu ilmaisista verkkokursseista, jotka ovat tehneet Reaktor ja Helsingin yliopisto yhteistyössä. Tavoitteena on rohkaista ihan jokaista ikään ja taustaan katsomatta oppimaan tekoälyn perusteet: mitä tekoäly on, mitä sillä voi (ja ei voi) tehdä ja miten luoda tekoälymenetelmiä.