Itseopiskelumateriaalit

Kääk! Nuoria kirjastossa

Videoita nuorten kohtaamisesta

Miten kohtaan nuoren? Kuinka ryhmäkäyntejä voi elävöittää? Miksi nuoret ovat sellaisia, kuin ovat? Koulutusvideoita kaikille nuoria työssään kohtaaville kirjastolaisille. Lyhyet koulutusvideot ilmestyvät kuun 15. päivä elokuusta joulukuuhun.

HYVINVOINTIA SÄVELIN

Hyvinvointia sävelin -opas

Musiikin hyvinvointivaikutukset kirjastopalveluissa -hankkeessa tehty opas musiikillisten tuokioiden pitämiseen kirjastoissa.

Verkossa vapaasti saatavilla olevia itseopiskelumateriaaleja

Kirjastokaistan koulutuskanava

Koulutuskanavalta löydät seminaarien ja koulutuspäivien suoralähetystallenteita ja haastatteluja. Ohjelmat sopivat niin kirjastoammattilaisille kuin alan oppilaitostenkin käyttöön.

koristeellinen

eOppiva - Valtion digitaalinen oppimisympäristö

Oppimisympäristö eOppivassa kaikille avoimia koulutuksia ovat mm. Saavutettavat asiakirjat verkossa, Päämääränä laadukkaat digipalvelut, Verkkokoulutuksen perusteet, Digiturvallinen työelämä, Palvelumuotoilu sekä Asiantuntijana somessa. Sisällöt sopivat kaikille ja etenkin verkkosisältöjen kanssa työskenteleville.

Finna-ohjevideot.

Finna ohjevideoita

Finnan Youtube-kanavalla on lyhyitä ohjevideoita Finnan käyttöön. Osat: Näin haen aineistoa Finna.fi-hakupalvelussa, Miten saan käyttää Finna.fi-hakupalvelun aineistoja ja Näin tallennan suosikkiaineistoni Finna.fi-hakupalvelussa