Näin viestit e-kirjastosta päättäjille

Etäyhteys

E-kirjastohanke järjestää kirjastolaisille keskustelevia infotilaisuuksia ajankohtaisista aiheista. Infot järjestetään Teamsin kautta ja ne tallennetaan. Linkki tallenteeseen lähetetään pyydettäessä. Tilaisuuksissa on mahdollista esittää kysymyksiä, eikä niihin tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Merkkaa siis itse koulutus kalenteriisi Teams-linkin kera.

152 – Lupa vinkata! – Työkaluja vinkkaajan agenttisalkkuun

Raatin nuorisotalo Raatintie 7, Oulu

Oulussa järjestetään helmikuussa lähiopetuksena koko päivän kestävä koulutus Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kirjastojen kirjavinkkareille. Vinkkauskoulutuksessa keskitymme jännittämisen hallintaan, oman tyylin löytämiseen, heittäytymiseen ja vuorovaikutuksen rakentamiseen. Tarjoamme myös työkaluja vinkkaajan agenttisalkkuun. Etäpuheenvuoro esiintyjäkouluttaja Jutta Laino-Tabellilta.

Kirjastot demokratian vihollisia kampittamassa

Etäyhteys

Kirjastojen tehtävä on edistää yhteiskunnallista ja kulttuurista vuoropuhelua ja tukea sitä kautta aktiivista kansalaisuutta, demokratiaa ja sananvapautta. Kirjastojen toiminta edistää näin myös väestön yhdenvertaisia mahdollisuuksia sivistykseen ja kulttuuriin.

Mitä on demokratiakasvatus, ja miten kirjastojen ammattilaiset voisivat hyödyntää sen näkökulmia ja menetelmiä työssään? Miten vihapuhe murentaa kulttuurista moninaisuutta ja aiheuttaa toiseutta? Mitä ovat somessa muotoutuvan poliittisen polarisaation mekanismit? Tervetuloa mukaan AVI Kirjastotoimen koulutustilaisuuteen.

Digitukikonttori – Teamsin perusteet tunnissa

Digitukikonttorin Teamsin perusteet tunnissa -koulutuksessa opit perusasiat Teamsista. Käymme läpi mm. miten voi helpoiten käyttää eri organisaation tilejä, ilmoitusasetukset (esim. jos toisen organisaation alla olevassa tiimissä on tietty kanava, jota haluat erityisesti seurata), mitä tarkoittaa Teams-näkökulmasta organisaatiot, tiimit, kanavat ja chat-keskustelu sekä saamme käytännöllisiä kikkoja Teamsin käyttöön. Koulutuksen osallistujamaksimi on 50. Ilmoittaudu koulutukseen myös, jos … Jatka artikkeliin Digitukikonttori – Teamsin perusteet tunnissa

AVIn kirjastotoimen maaliskuun hankekahvit

Etäyhteys

Kevään 2023 hankekahvien teemana on yhteiskunnalliset ilmiöt, ja tätä kautta kevään 2023 jatkuvan oppimisen teemaan. Hankekahveilla esitellään joka kerta kaksi aiheeseen liittyvää hanketta.
Maaliskuussa teemaa lähestytään Siikajoen, Pyhäjoen ja Raahen yhteishankkeen sekä Kolarin hankkeen kautta.

Siikajoelta tullaan esittelemään kolmen kunnan yhteistä hanketta, jossa tavoitteena on maahanmuuttajille suunnattujen kirjastopalvelujen lisääminen, kehittäminen ja juurruttaminen. Kaikki kotona –hanketta esittelee englanniksi Laima Salkauskiene. Kolarin kirjasto on kunnostautunut tiedeviestinnässä. Hankkeen tavoitteena on ollut tuoda tiedettä esille yleistajuisesti sekä vuorovaikutuksessa tutkijoiden kanssa. Hanketta esittelee kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja Kyösti Satokangas.
Hankekahvit on tarkoitettu kaikille kirjastojen kehittämisestä kiinnostuneille.

AVI:n etäkahvit

Etäyhteys

Maaliskuun etäkahvit järjestetään hiihtolomien vuoksi kuukauden toisena tiistaina.

Nuorten kohtaaminen ja häiriötilanteet

Koulutus nuorten kohtaamisesta kirjastoissa ja nuorten aiheuttamista häiriötilanteista. Paikkoja koulutukseen on 50. Koulutustallenne on katsottavissa sisäisesti Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kirjastolaisille 14 vrk.

Johtamisen webinaarisarja, osa 1/kevät 2023

Etäyhteys

Johtamisen webinaarisarjassa käsitellään johtamisen arkipäivää. Sarjan ideana on vertaistuen tarjoaminen ja verkostojen vahvistaminen. Keväällä 2023 teemoina ovat muut palvelut kirjastoissa sekä rekrytoinnit.

Nuori kirjastolainen

Etäyhteys

Etelä-Suomen ja Lapin AVI, sekä Helsingin kaupunginkirjaston valtakunnalliset kehittämispalvelut järjestävät yhteistyössä Nuori Kirjastolainen koulutuspäivän, jonka keskiössä on kirjastotyö nuorten kirjastolaisten näkökulmasta.
Koulutuspäivän sisältö tarkentuu vielä lähempänä tapahtumaa, mutta tiedossa on sekä asiantuntijaluentoja, että paneelikeskusteluja aiheen tiimoilta. Kirjastokaista suoralähettää tilaisuuden.

Digitukikonttori – Teamsin uudet ominaisuudet tunnissa

Teamsin uudet ominaisuudet tunnissa. Koulutus on tarkoitettu Teamsia pidempään käyttäneille. Koulutuksen sisältö: • Kokouksen yhteisjärjestäjä • Pienryhmät yhteisjärjestäjien kanssa • Live-jako ja muut näytönjakotavat • Kyselyt kokouksissa • Kanavakokouksen ja ns. tavallisen kokouksen erot • Saamme myös vinkkejä, mitä uutta kivaa Teamsiin on tullut Koulutuksen osallistujamaksimi on 50. Ilmoittaudu koulutukseen myös, jos haluat katsoa koulutuksen … Jatka artikkeliin Digitukikonttori – Teamsin uudet ominaisuudet tunnissa

Kirjastossa Tavataan -päivä

Ennakkotieto. Kirjastossa Tavataan -päivä 11.5.2023. Paikka: Hyvän olon keskus Pirtti, Pudasjärven kirjasto. Koko päivän tapahtuma. Ohjelma julkaistaan myöhemmin.

Kirjastoautonkuljettajien ammattipätevyyden jatkokoulutus eli ns. direktiivikoulutus Oulussa

FAST Oy Kiilletie 1, Oulu

Koulutuksessa käsitellään vastuita yhteisellä työpaikalla, työsuojelu ja työterveyshuolto; riskienhallintaa, johon kuuluu esim. vaarojen tunnistaminen ja riskien arvioiminen; työpaikan kuormitustekijät; perehdyttäminen työtehtäviin; turvallisuuden huomioiminen työvälineissä ja erilaisissa töissä; toiminta onnettomuustilanteissa.
Koulutuksesta saa merkinnän Traficom-ammattipätevyysrekisteriin.

289 – Lupa vinkata! – Työkaluja vinkkaajan agenttisalkkuun

Kongressi- ja kulttuurikeskus Kaukametsä Koskikatu 2-4, Kajaani

Kajaanissa järjetetään syyskuussa lähiopetuksena koko päivän kestävä koulutus Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kirjastojen kirjavinkkareille. Koulutus sopii niin konkareille kuin aloittelevillekin vinkkaajille.