• Tämä tapahtuma on mennyt.

Kansainvälisyyttä kotona – kirjastojen kansainvälinen toiminta / Internationalism hemma – bibliotekens internationella verksamhet

Koronapandemia on pysäyttänyt matkustamisen. Miten kansainvälisyyttä voi toteuttaa kirjastoissa tässä tilanteessa? Aluehallintovirastot tekivät kyselyn kirjastoille vuoden 2021 alussa kirjastojen kansainvälisestä toiminnasta nyt ja tulevaisuudessa. Kyselyn tuloksista kerrotaan tässä aluehallintovirastojen järjestämässä webinaarissa ja verrataan tuloksia Suomen Kirjastoseuran syksyllä kirjastolaisille tekemän kyselyn tuloksiin. Saamme myös tutustua Pohjoisen verkosto -hankkeeseen sekä kuulla Pohjoismaisen kulttuuripisteen toiminnasta. Ja mitä tekee IFLA? Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan mahdollisuuksistasi kansainvälisyyteen ja saamaan vinkkejä kotikansainvälisyyteen!

Webinaari toteutetaan osittain kaksikielisenä, suomi-ruotsi. Webinaarin linkki jaetaan osallistujille muutama päivä ennen tapahtumaa.

Coronapandemin har stoppat resandet. Hur kan internationalismen förverkligas i bibliotek i denna situation? I början av 2021 frågade regionförvaltningsverken biblioteken i en enkät om bibliotekens internationella verksamhet nu och i framtiden. Resultaten av undersökningen presenteras under webbinariet och jämförs med den undersökning som genomfördes av Finlands biblioteksförening hösten 2020. Vi får också bekanta oss med ett nordiskt nätverksprojekt, aktiviteterna i Nordisk kulturkontakt och vad IFLA gör. Välkommen att höra och diskutera dina möjligheter till internationell verksamhet och få tips om internationalism hemmavid!

Webbinariet genomförs delvist på två språk, finska-svenska. Länken delas till deltagarna några dagar före webbinairet.

13.00–13.10 Tervetuloa – Välkommen!, sivistystoimen ylitarkastaja Susanne Ahlroth, Avien ruotsinkielisen sivistystoiminnan yksikkö

13.10–13.30 Avin kv-kyselyn tulokset, kirjastotoimen ylitarkastaja Anu Ojaranta, Lounais-Suomen AVI

13.30–13.45 Kirjastoseuran kyselyn tulokset, toiminnanjohtaja Rauha Maarno, Suomen kirjastoseura

13.45–13.55 Keskustelu: Onko minulla mahdollisuuksia kv-toimintaan?

13.55–14.00 Tauko

14.00–14.15 Pohjoisen verkosto -hanke, projektikoordinaattori Raisa Laitala, Oulun kaupunginkirjasto

14.15–14.30 Program i ny paketering- att våga tänka om (esitysdiat suomeksi), erikoiskirjastonhoitaja Mikaela Wickström, Pohjoismainen kulttuuripiste

14.30–14.45 “We are IFLA!”, johtaja Minna von Zansen, Celia, Suomen kirjastoseura