Digi ja verkkosisällöt saavutettavaksi, Tampere

Koulutuksen järjestää Tampereen kaupunginkirjasto – Alueellinen kehittämistehtävä

PiKen DIGI- ja ESA-tiimit ovat ideoineet yhteisen päivän, joka kokoaa tällä hetkellä ajankohtaisia teemoja digitaaliseen saavutettavuuteen liittyen. Aamupäivällä kuulemme tietoiskut PiDiKe-hankkeesta ja yleisten kirjastojen digihankkeesta, jonka jälkeen on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja vaihtaa ajatuksia hankkeiden yhteisistä tavoitteista. Iltapäivällä keskitymme saavutettavuusvaatimuksiin ja tärkeimpiin kysymyksiin, joita vaatimukset asettavat kirjastojen tuottamille verkkosisällöille, dokumenteille ja sosiaalisen median päivityksille.

Aika, paikka ja ilmoittautuminen

Digi ja verkkosisällöt saavutettavaksi
Pe 27.3. klo 09.30 – 15.30
Pääkirjasto Metso, Kuusi-Sali + Skype
Tampere

Ilmoittaudu tilaisuuteen 20.3. mennessä täällä. Tilaisuutta voi seurata paikan päällä Metson Kuusi-salissa tai etänä Skypen välityksellä.

Klo 09.30 – 09.45 Aamukahvi (kehittämiskirjasto tarjoaa)

Klo 09.45 – 10.15 PiDiKe-hanke kokoaa Pirkanmaan digitukea tarjoavat toimijat verkostoksi / Markus Lappi, projektipäällikkö, PiDiKe-hanke

Klo 10.15 – 10.45 Yleisten kirjastojen digihanke Pirkanmaan ja Keski-Suomen alueella / Terhi Turkia, koordinaattori, Akepike

Klo 10.45 – 11.00 Aikaa kysymyksille liittyen digituen verkostoihin ja digihankkeeseen

Klo 11.00 – 12.00 Lounas (omakustanteinen)

Klo 12.00 – 13.30 Tee Word-, PDF- ja PowerPoint-dokumenttisi saavutettavaksi / Kirsi Ylänne, saavutettavuusasiantuntija, Celia

Klo 13.30 – 13.45 Tauko (omakustanteinen)

Klo 13.45 – 14.45 Tekstitykset Vimeo-, YouTube- ja Facebook-somekanaviin / Riitta Taarasti, tuottaja, Kirjastokaista & Mikko Helander, kuvaaja, Kirjastokaista

Klo 14.45 – 15.30 Kokemusasiantuntijan näkökulma saavutettavuuteen / Tarkentuu myöhemmin

Tilaisuuden järjestää Tampereen kaupunginkirjasto. Tampereen kaupunginkirjastolla on alueellinen kehittämistehtävä Pirkanmaan ja Keski-Suomen alueella. Kuvat ja tunnelmat somessa, käytä tunnistetta: #akepike.

Facebook: https://www.facebook.com/akepike/
Instagram: @pikenkirjastoklubi