Itseopiskelumateriaalit

Verkkomateriaaleja itsenäiseen ammatillisten taitojen kehittämiseen.

Informaatiolukutaidon koulutus kirjastolaisille

Tiivis osa kirjastotyötä on informaatiolukutaidon ohjaaminen ja tukeminen. Tämä koulutus on Oulun yliopiston informaatiotutkimuksen ja Täydentävien opintojen keskuksen tuottama itseopiskelupaketti informaatiolukutaidosta. Aiheina ovat mm. Mitä informaatiolukutaito on ja Informaatiolukutaito kirjastotyössä.

Koulutuksen tilaajana on toiminut Oulun kaupunginkirjasto ja Yleisten kirjastojen digihanke, Kainuu ja Pohjois-Pohjanmaa.

Kurssin arvioitu kesto on 6 tuntia. Kurssi suoritetaan Libopissa.

Hyvinvointia sävelin - opas musiikillisten tuokioiden pitämiseen kirjastossa

Miten lähteä liikkeelle musiikkituokioiden suunnittelussa ja toteutuksessa?

Verkossa vapaasti saatavilla olevia itseopiskelumateriaaleja

Kirjastokaistan koulutuskanava

Koulutuskanavalta löydät seminaarien ja koulutuspäivien suoralähetystallenteita ja haastatteluja. Ohjelmat sopivat niin kirjastoammattilaisille kuin alan oppilaitostenkin käyttöön.

koristeellinen

eOppiva - Valtion digitaalinen oppimisympäristö

Oppimisympäristö eOppivassa kaikille avoimia koulutuksia ovat mm. Saavutettavat asiakirjat verkossa, Päämääränä laadukkaat digipalvelut, Verkkokoulutuksen perusteet, Digiturvallinen työelämä, Palvelumuotoilu sekä Asiantuntijana somessa. Sisällöt sopivat kaikille ja etenkin verkkosisältöjen kanssa työskenteleville.

Finna-ohjevideot.

Finna ohjevideoita

Finnan Youtube-kanavalla on lyhyitä ohjevideoita Finnan käyttöön. Osat: Näin haen aineistoa Finna.fi-hakupalvelussa, Miten saan käyttää Finna.fi-hakupalvelun aineistoja ja Näin tallennan suosikkiaineistoni Finna.fi-hakupalvelussa