Kirjasaari

Vuoden parhaat tarinat!

Kirjasaari on kaikille avoin tapahtumasarja, jossa kirjastojen henkilökunta esittelee edellisen vuoden parhaimmat lasten, nuorten ja aikuisten aineistot. Mukana on joka vuosi myös vierailevia esiintyjiä.

Nähdään seuraavan kerran Kirjasaaressa 23.-25.1.2023!

Tammikuussa 2022 järjestetyn Kirjasaaren tallenteet ja kirjalistat ovat nähtävillä tällä sivulla ja Oulun kaupunginkirjaston Youtube-kanavalla.

Soittolista Youtubessa, Kirjasaari lapset ja nuoret.

Soittolista Youtubessa, Kirjasaari aikuiset.

Cristal Snow (kuva: Viivi Huuska)
Vas. Aleksis Salusjärvi, oik. J.S. Meresmaa (kuva: Minna Jerrman)
Sofi Oksanen (kuva: Toni Härkönen)

Kirjasaari: Lapset – matkalippu vuoden 2021 tarinoihin 25.1.2022

tallenteet ja kirjalistat

Löydät Kirjasaaren Lasten päivän tallenteet Oulun kaupunginkirjaston Youtube-kanavalta, soittolista Kirjasaari Lapset ja nuoret.

 • Kuvakirja kukoistaa meillä ja muualla. Esittelyssä vuoden parhaat kotimaiset kuvakirjat sekä muutamia huippuja maailmalta. / Salla Kananen, Limingan kirjasto ja Anne Alarto, Oulun kaupunginkirjasto.
 • Taikuutta ja hämäräpuuhia – lastenkirjoja (n. 1.–4. lk) / Jenni Tyni ja Pirita Haapavatia, Oulun kaupunginkirjasto.
 • Etävieraana kirjailija Cristal Snow. Monipuolisesti lahjakas Cristal Snow tunnetaan muusikkona, ohjaajana, näyttelijänä, juontajana ja nyt myös lastenkirjailijana. Kirjan kirjoittaminen on ollut hänen pitkäaikainen haaveensa, ja idea Penni Pähkinäsydämeen ja keijujen maailmaan syttyi jo viisitoista vuotta sitten. Kirjailijaa haastattelee Anne Alarto.
 • Aaveita ja avaruusmatkoja – kirjoja varhaisnuorille (n. 5.–6. lk) / Katja Kurvinen ja Minttu Luomala, Oulun kaupunginkirjasto.
 • Supertietokirjoja Pullervosta koodareihin – tietokirjoja lapsille / Niina Korhonen, Kempeleen kirjasto ja Edina Saarinen, Oulun kaupunginkirjasto

Kirjasaaren lasten päivän kirjalistoihin pääset alla olevasta kuvasta. Klikkaa kuvan linkkejä ja pääset suoraan OUTI-verkkokirjastoon varaamaan omat suosikkisi.

Kirjasaari: Nuoret – matkalippu vuoden 2021 tarinoihin 26.1.2022

Tallenteet ja kirjalistat

Löydät Kirjasaaren nuorten päivän tallenteet Oulun kaupunginkirjaston Youtube-kanavalta, soittolista Kirjasaari Lapset ja nuoret.

 • Aleksis Salusjärvi: Vuoden 2021 lasten- ja nuortenkirjat heikosti lukevien nuorten silmin. Lukutaidon opettaja Aleksis Salusjärvi luki kaikki viime vuonna ilmestyneet kotimaiset lasten- ja nuortenkirjat ja kertoo, mitä heikosti lukevat nuoret voivat saada niistä irti. Aleksis Salusjärvi on oppikirjailija, lukutaidon opettaja ja Topelius- ja Arvid Lydecken -kirjallisuuspalkintojen raadin puheenjohtaja.
 • Nuortenkirjojen vuosi 2021: Mielen vinksahduksia ja valon pilkahduksia. / Kirjaston henkilökunta esittelee.
 • Sanoista tekoihin – lukutaitoa sanaleikittelyllä. Toiminnallinen tuokio. / Heidi Petrov: Minun kirjastoni – yhdessä enemmän -hanke, Oulun ja Raahen kaupunginkirjastot.
 • Etävieraana kirjailija J.S. Meresmaa. J.S. Meresmaa on palkittu tamperelainen kirjailija, joka kirjoittaa monipuolisesti monenlaisille yleisöille, etupäässä kuitenkin nuorille. Kirjailijavierailulla hän kertoo, kuinka hänestä tuli kirjailija puolivahingossa mutta tositarkoituksella ja millaista on kirjailijan työ.

Kirjasaaren nuortne päivän kirjalistoihin pääset alla olevasta kuvasta. Klikkaa kuvan linkkejä ja pääset suoraan OUTI-verkkokirjastoon varaamaan omat suosikkisi.

Kirjasaari: Aikuiset – matkalippu vuoden 2021 tarinoihin 27.1.2022

tallenteet ja kirjalistat

Löydät Kirjasaaren aikuisten päivän tallenteet Oulun kaupunginkirjaston Youtube-kanavalta, soittolista Kirjasaari aikuiset.

 • Henkilökunnan suosikit. / Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kirjastojen henkilökunta esittelee viime vuoden suosikkejaan.
 • Minilukupiiri Klara ja aurinko. Nobel-voittaja Kazuo Ishiguro julkaisi uuden kirjan nimeltä Klara ja aurinko. Mikä Ishiguron tuotannosta tekee niin erityistä? / Kirjasta keskustelevat Jarkko Korpua, Jaana Märsynaho ja Soile Hirvasniemi.
 • Miten tämä runo luetaan? / Pyhäjoen kirjasto- ja kulttuurijohtaja Heikki Lahnaoja.
 • Sofi Oksasen kirjasuosikit vuodelta 2021. Sofi Oksanen on Suomen yksi menestyneimpiä kirjailijoita ja lukijoille tuttu esimerkiksi teoksistaan Koirapuisto, Kun kyyhkyset katosivat ja Puhdistus. Hän on myös innokas lukija ja kertoo omista edellisvuoden kirjasuosikeistaan. 

kirjasaari: aikuisten aineiston top -listaukset vuodelta 2021

Kotimainen kaunokirjallisuus: TOP 5
Käännöskauno: TOP 5
Tietokirjallisuus: TOP 5
Novellit: TOP 3
Dekkarit: TOP 5
Fantasia: TOP 4
Scifi: TOP 5
Romantiikka ja viihde: TOP 5
Runot: TOP 5
Sarjakuvat: TOP 5
Levyt: TOP 5
Lautapelit: TOP 5
Konsolipelit: TOP 5