Netissä kuka tahansa voi tuottaa sisältöä. Keskusteluryhmät ovat olleet osa nettikulttuuria internetin alkuajoista asti. Monen harrastuksen ympärille on muodostunut aktiivisia keskustelufoorumeita, joissa kysytään ja annetaan neuvoja, käydään kauppaa, julkaistaan kuvia tai vaihdetaan kuulumisia. Myös monen sanoma- tai aikakauslehden nettisivuilla on keskusteluosio.
Jokainen tiedonhakija on törmännyt joskus Wikipediaan. Se on tietosanakirja, jonka sisällön tekevät käyttäjät itse. Wikipedian luotettavuutta kyseenalaistetaan toisinaan, sillä se on vapaaehtoisvoimin ylläpidettävä ja kuka tahansa voi muokata sitä. Ylläpitäjiä on kuitenkin niin paljon, että virheet korjataan nopeasti. Moni käyttääkin Wikipediaa tiedonhaun aloitukseen, jonka jälkeen voi perehtyä syvällisemmin vaikkapa Wikipedia-artikkelin lopusta löytyviin lähdelinkkeihin.
Lisää tietoa Wikipedian luotettavuudesta löydät Ylen artikkelista Voiko Wikipediaan luottaa. Linkki avautuu uuteen välilehteen ja uuteen sivustoon.
Yhteisöllinen sisällöntuottaminen huipentuu sosiaalisessa mediassa. Moni aiemmin erillisillä sivustoilla tapahtunut keskustelu ja kaupankäynti onkin siirtynyt esimerkiksi Facebookiin. Sosiaaliseen mediaan tutustutaan Digivuoren valloittajien kolmannessa etapissa.