Digivuoren valloittajat – Huipun valloitus: Pohjoisen eKirjasto

Yleisohjeita e-palveluihin

– E-aineistot on tarkoitettu yksityiseen käyttöön. Palveluiden kaupallinen käyttö ja muokkaaminen on kiellettyä.
– Palveluiden käyttö, lainaaminen ja varaaminen on maksutonta.
– Käytä ohjelmien ja sovellusten uusimpia versioita ja uusimpaan versioon päivitettyjä selaimia. – Käytä mobiilissa ensisijaisesti sovellusta mikäli sellainen on saatavilla.
– Kirjaudu tarvittaessa kirjastokorttisi numerolla tai kirjastokorttisi numerolla ja PIN-koodilla.
– Osa palveluista on käytettävissä ainoastaan kirjastoissa, joissakin palveluissa on etäkäyttömahdollisuus.
– Palveluissa käyttämäsi, lainaamasi ja varaamasi aineisto ei näy verkkokirjastossa
 

E-kirjat ja äänikirjat

Pohjoisen eKirjastosta löytyy kaksi e-kirjapalvelua: Ellibs ja OverDrive. Ellibs-palvelusta löytyy kirjoja suomeksi ja ruotsiksi. OverDrivestä kirjoja löytyy pääosin englanniksi. Molempia palveluita voit käyttää myös mobiilisovelluksilla, jotka löydät sovelluskaupasta.

E-kirjapalvelujen käyttöohjeet.

E-lehdet

Pohjoisen eKirjaston asiakkailla on käytettävissään kolme e-lehtipalvelua: – ePress on käytettävissä vain kirjaston verkossa ja sen kautta pääsee lukemaan suomalaisia sanomalehtiä. – eMagz-palvelua voi käyttää myös kotona kirjautumalla kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. Sieltä löydät suomalaisia aikakauslehtiä. – PressReader on myös käytettävissä kotoa käsin. Sieltä löytyy sanoma- ja aikakauslehtiä 120 maasta.
 
 

Musiikkipalvelut

Pohjoisen eKirjastosta löytyy kolme erilaista musiikkiin liittyvää palvelua: – Rockway tarjoaa suomenkielisiä soiton- ja laulunopaskursseja. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. – Naxos Music Library on klassisen musiikin suoratoistopalvelu, josta löytyy yli 2,5 miljoonaa musiikkikappaletta. Käyttö vaatii kirjastokortin numeron. – Medici TV on suoratoistopalvelu, jossa on tallenteita ja livelähetyksiä konserteista, oopperoista ja baleteista sekä dokumentteja ja opetusmateriaalia. Käyttöön tarvitsee kirjastokortin numeron ja pin-koodin.
 
 

Elokuvat

Käytössäsi on Viddla-elokuvapalvelu, josta voit lainata 10 elokuvaa kuukauden aikana. Myös Viddlaan kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla.
 
 

Valloitit Digivuoren!

Onneksi olkoon, olet nyt valloittanut digivuoren! Matka on ollut pitkä ja paikoin kivikkoinenkin. Nyt voit hengähtää hetken ja nauttia olostasi. Digivuoren valloittajien materiaalit ovat käytettävissä myös jatkossa ja voit palata niiden pariin aina kun haluat. Digipulmiin saat apua myös kirjastostasi.