Opi digitaitoja 2: helmikuu: WiFi-verkkoon kytkeytyminen

Tehtävän tavoitteena on tutustua älylaitteen kytkemiseen langattomaan verkkoon (WiFi/WLAN). Tätä voidaan tarvita esimerkiksi järjestelmäpäivityksiä ladatessa ja tilanteissa, joissa halutaan välttää ylimääräisiä tiedonsiirtokustannuksia.

Toimi seuraavasti:
1. Valitse älylaitteesi asetuksista WiFi (tai Wi-Fi) ja kytke se asentoon ”Käytössä”. Jos WiFi on jo käytössä, kytke se ensin pois käytöstä ja sitten uudelleen käyttöön.

2. Ruudulla näkyy lista käytettävissä olevista WiFi-verkoista.
a. Pystytkö päättelemään, mitä/kenen verkkoja ne ovat? **
b. Tarkoittaako pieni lukon kuva listauksessa turvallista verkkoa? **

3. Etsi listasta kirjastosi (tai kuntasi) WiFi-verkko ja yhdistä laitteesi verkkoon. Huomaa, että laitteesi on saattanut kytkeytyä automaattisesti oletusverkkoon.

4. Jos älylaitteesi (älypuhelin tai SIM-kortillinen tabletti) oli kytkeytyneenä 4G-mobiiliverkkoon, laitteen tilapalkissa näkyvän mobiiliverkon symbolin (esim. 4G) pitäisi sammua tai himmentyä. Palkkiin pitäisi syttyä WiFi-verkon symboli. Jos menet uudelleen asetuksiin, WiFi pitäisi nyt näkyä valittuna.

5. Mene laitteellasi YLE:n uutissivustolle (yle.fi) nähdäksesi, että yhteys internetiin todella toimii. Jos yhteys ei onnistu, tarkista uudelleen, että WiFi-asetus on varmasti asennossa ”Käytössä” ja laite on kytkeytyneenä verkkoon.

6. Lopuksi mene uudelleen asetuksiin ja kytke WiFi-verkko pois käytöstä. Jos laitteesi oli kohdassa 4 kytkeytyneenä mobiiliverkkoon, sen pitäisi nyt kytkeytyä sinne automaattisesti uudelleen.

LISÄTIETOA JA HYÖDYLLISIÄ LINKKEJÄ:

** Jos vastasit tai edes harkitsit vastata “kyllä”, lue ehdottomasti alle linkitetyt YLE:n ja F-Securen artikkelit.