Opi digitaitoja 1: toukokuu: tulostaminen

Tehtävän tavoitteena on tutustua kirjaston asiakkaiden käytössä oleviin tulostimiin. Tulostinten mallit vaihtelevat. Suorita seuraavat tehtävät sen mukaan, mihin asiakaskäytössä oleva tulostin taipuu. Jos henkilökunnalla on käytössä tulostin/monitoimilaite laajemmilla ominaisuuksilla, kokeile loppuja tehtäviä sillä.

Aloita tehtävän suorittaminen asiakastietokoneella ja asiakastulostimella. Selvitä, miten saat tulosteen värillisenä tai mustavalkoisena. Selvitä myös, miten saat tulostettua monta sivua samalle arkille.

PDF-muotoisen dokumentin tulostaminen
(Usein esimerkiksi nettisivulta tai sähköpostin liitteestä)

• Tulosta Materiaalipankista jokin valmis e-aineistojen markkinointimateriaali, esim. eKirjasto flyer tai Viddlan leffapäivä-juliste

Verkkosivun sisällön tulostaminen

• Tulosta tämä tehtävä. Muista huomioida tulostusalue
    • Vinkki: Jos tulostusalue on vaikea valita, käytä Windowsin Kuvakaappaus –työkalua.

Kaksipuolinen tulostus

• Tulosta joku digiopastuksen materiaali kaksipuoleisena tai kaksi sivua arkilla, esim. Digiopastukset ”Älylaite, puhelin vai läppäri?”

Kuvan tulostaminen
(yleensä JPG- tai PNG-muotoisen)

• Etsi Pixabaysta mielenkiintoinen kuva, jonka aiheena on esim. digitaalisuus
    • Vinkki: Käytä haussa eri hakusanoja tai katkaisua (*)