Opi digitaitoja 1: syyskuu: Celia-rekisteröinti

Tämän tehtävän tavoitteena on tutustua Celiaan. Celia on saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntijakeskus, joka tukee lukemisen ja oppimisen yhdenvertaisuutta.

1. Mene Celian sivuille. Suurin osa yleisistä kirjastoista on jo Celian yhteisöasiakkaita. Selvitä, onko sinun kirjastollasi oikeus rekisteröidä henkilöitä äänikirjapalvelun käyttäjäksi? Jos ei, niin katso ohjeet miten voitte aloittaa asiakkaiden rekisteröinnin.

2. Celian palveluista löydät helpoiten tietoa sivuston alareunassa olevan linkkilistan avulla.
Valitse linkki Äänikirjat yksityishenkilöille ja lue kenellä on oikeus käyttää Celian äänikirjapalvelua.

3. Mene sivulle www.celianet.fi. Tältä sivustolta löytyy Celian lainattava aineisto, ohjeita lainaamiseen sekä erilaisia vinkkilistoja. Kirjaudu sisään rekisteröijän tunnuksilla tai tutustu osioon ilman kirjautumista. Jos sinulla on työssäsi tarve rekisteröijän tunnuksille, voit pyytää kirjastosi pääkäyttäjää tekemään ne sinulle.

4. Täältäkin tieto löytyy helpoiten sivun alareunassa olevan linkkilistan avulla. Mene kohtaan Kirjastoille. Avaa linkki Uuden asiakkaan rekisteröinti. Lue rekisteröijän pikaohje ja/tai katso video ”Uuden asiakkaan rekisteröinnin aloitus”

5. Pratsam Reader -sovellus on Celian tarjoama  äänikirjojen kuunteluohjelma tableteille ja älypuhelimille. Tutustu Pratsam Reader –sovellukseen
• lue ohjelman käytöstä
• selvitä, mistä sen saa ladattua?
• paljonko se maksaa?

6. Asiakkaan tunnukset hukassa?
Selvitä, mistä ja miten hän saa uudet.

7. Käy vielä vilkaisemassa kohta Verkkopalvelun usein kysytyt kysymykset. Sieltä löytyy vastaus lähes kaikkiin asiakkaiden tekemiin kysymyksiin.

8. Lopuksi huvin vuoksi käy katsomassa Celian uutuusluettelo.

Lisätietoa ja hyödyllisiä linkkejä

Lisäapua voit kysyä työkaverilta, kirjastosi pääkäyttäjältä, Oulun alueen Celia-vastaavalta (liisa.benhenia@ouka.fi), Kainuun alueen Celia-vastaavalta (paivi.ojala@kajaani.fi) tai Celiasta (palvelut@celia.fi).

Celia: Ohjeet, kuuntelu sovelluksessa
Celia: Ohjeet, salasanat