Opi digitaitoja 1: huhtikuu: asiakastietokoneet

Tehtävän tavoitteena on tutustua kirjaston asiakaskäytössä oleviin tietokoneisiin.

1. Varaa aika asiakastietokoneelle kirjastosi käytännön mukaisesti.
  2. Kirjaudu sisään kirjastokortilla ja PIN-koodilla, mikäli kone vaatii kirjautumista.
  3. Avaa selain. Huomioi, että Internet Explorerin käyttöä ei enää suositella. Uutiset asiasta mm. HS, YLE.
  4. Ota selvää, miksi selain tallentaa ja lukee evästetietoja. Selvitä, miten voit halutessasi ottaa evästeiden tallennuksen pois päältä.
  5. Avaa selaimen toiseen välilehteen kuvapalvelu Pixabay. Ota selvää palvelun käyttöoikeuksista.
  6. Etsi palvelusta sinua kiinnostava kuva. Lataa kuva.
  7. Avaa kuva ja tarkista mihin kansioon se on tallentunut. Todennäköisin vaihtoehto on Ladatut tiedostot.
  8. Surffaile netissä vapaasti, avaa uusia välilehtiä ja testaa eri selaimia.
  9. Tyhjennä selainhistoria ja välimuisti kaikista selaimista, joita olet käyttänyt.
  10. Tyhjennä koneesta ladatut tiedostot -kansio ja poista tallentamasi kuva-tiedosto, jos se on eri paikassa.
  11. Tyhjennä roskakori
  12. Kirjaudu ulos

Lisätietoa ja hyödyllisiä linkkejä:

Evästeet: Chrome, Firefox, Safari

Tiedoston lataaminen: Chrome, Firefox, Safari